Hlavní obsah

Tokio si dám v televizi, vzkázala z Livigna Sáblíková. Na český šampionát nepojede

Trojnásobná olympijská šampionka Martina Sáblíková nebude startovat v sobotním závodě společného česko-slovenského mistrovství v silniční cyklistice v Bánovcích nad Bebravou, tudíž zcela jistě nepojede na olympijské hry do Tokia, kde má Česko v ženském závodě jediné místo.

Foto: archiv Sport Invest

Martina Sáblíková.

Článek

„V době po covidu jsem jela pár závodů. Hodně jsem si je užila stejně jako adrenalin s tím spojený. A potvrdila jsem si, že mě kolo pořád hodně baví," vzkázala Martina Sáblíková, majitelka šesti olympijských medailí z rychlobruslařského oválu.

Dlouho totiž odmítala návrat k silničním závodům po mrzutém zážitku spojeném se zmařeným snem o startu v bitvách pod pěti kruhy před pěti lety v Riu, kdy ji do boje o medaili nepustila chyba tuzemských svazových funkcionářů.

Minulý rok však drtivě ovládla drsný Bikemaraton Drásal, letos dominovala vrchařskému závodu Českého poháru v okolí Mladé Vožice i následnému spurterskému dojezdu v druhém závodě v Novém Jičíně. Proto se její jméno objevilo v úvahách reprezentačního trenéra Tomáše Konečného pro případnou nominaci do Tokia.

Příprava má přednost

Podmínkou pro cestu do Japonska však byl start na šampionátu v Bánovcích nad Bebravou. Sáblíková je však uprostřed přípravy na zimní olympijskou sezonu, z které chce v Pekingu další medaili.

„Jsem v plném tréninku. Na olympiádě chci uspět. Tudíž z Livigna neodjíždím a na mistrovství České republiky v cyklistice startovat nebudu," uvedla prostřednictvím sociálních sítí. „Olympiádu v Tokiu budu sledovat u televize a fandit našim barvám," doplnila ještě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rychlobruslařka Martina Sáblíková s pohárem za vítězství SP a její medaile z MS 2020.

Jde tak o tečku za snahou Sáblíkové přidat k dosud čtyřem startům na zimních olympijských hrách i účast při letních bojích pod pěti kruhy? Podle zákulisních informací se ledová královna po Pekingu pustí s plnou vervou do boje o nominaci pro olympijskou Paříž 2024.

Reklama

Související témata: