Hlavní obsah

Brazílie - Peru 4:0Brazílie si na šampionátu s chutí zastřílela, Neymar se blíží Pelému

Fotbalisté Brazílie vyhráli i své druhé představení na mistrovství Jižní Ameriky. Po vítězství 3:0 nad Venezuelou tentokrát nasázeli Kanárci čtyři góly do sítě Peru. Jednou se opět trefil také kanonýr Paris Saint Germain Neymar a zaznamenal tak 68. gól v brazilské reprezentaci. Překonal tak někdejší hvězdu Ronalda a ztrácí už jen devět branek na legendárního Pelého. Ve druhém utkání Kolumbie remizovala 0:0 s Venezuelou.

Foto: Silvia Izquierdo, ČTK/AP

Brazilský reprezentant Neymar přiběhl oslavit svou trefu do sítě Peru k trenérské lavičce, kde mu gratuluje kouč Kanárků Tite.

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

Brazilci navázali na výhru 3:0 nad Venezuelou a vedou skupinu B. Neymar skóroval počtvrté za poslední čtyři zápasy, vedle něj se trefili také Alex Sandro a v samém závěru Everton Ribeiro a Richarlison.

"Samozřejmě je to pro mě velká čest být součástí brazilské reprezentační historie. Mým snem bylo hrát za Brazílii, nosit tenhle dres. Nikdy bych si nepomyslel, že se dostanu na taková čísla," uvedl Neymar, který potřeboval na 68 branek 107 zápasů. Pelému stačilo k 77 gólům 92 utkání.

Foto: Eraldo Peres, ČTK/AP

Brazilský fotbalista Neymar a jeho gólová oslava.

Ronaldo má v oficiálních záznamech 62 reprezentačních zásahů, ale brazilská konfederace mu počítá ještě dalších pět branek z neoficiálních utkání.

Šampionát trápí covid

Výrazně roste počet případů nákazy koronavirem na mistrovství, vzrostl už na 65. Podle informací pořádající federace CONMEBOL je 19 nakažených mezi hráči desítky zúčastněných týmů, další infekce se týkají členů realizačních týmů a lidí zajišťujících organizaci turnaje.

Pozitivní testy na covid-19 ve svých řadách už ohlásila polovina reprezentačních výprav. Po Venezuele, která měla už před startem 13 nakažených včetně osmi hráčů, se koronavirus objevil i v týmech Bolívie, Kolumbie, Peru a Chile. Bolivijský svaz, který dosud evidoval čtyři případy, ve čtvrtek oznámil další dva nakažené hráče - obránce Oscara Riberu a útočníka Jaumeho Cuéllara.

Na turnaji, který od neděle hostí jako náhradní pořadatel Brazílie, bylo dosud provedeno 5458 PCR testů.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky ve fotbale v Brazílii:
Skupina B:
Brazílie - Peru 4:0 (1:0)
Branky: 12. Alex Sandro, 68. Neymar, 89. Ribeiro, 90.+2 Richarlison.
Kolumbie - Venezuela 0:0

Reklama