Hlavní obsah

V soubojích si nedáme nic zadarmo, říká Souček před duelem se spoluhráčem Ricem

Na úterní závěrečné utkání základní skupiny D na mistrovství Evropy proti Anglii se obzvlášť těší čtveřice českých fotbalových reprezentantů, která působí na Britských ostrovech. Obránce Vladimír Coufal a záložník Tomáš Souček se mohou na trávníku ve Wembley potkat se spoluhráčem z West Hamu středopolařem Declanem Ricem a v soubojích si prý nic nedarují. Řadu anglických hráčů zná z Premier League také útočník Burnley Matěj Vydra, stoper Tomáš Kalas pak nastupuje v druhé lize za Bristol.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Tomáš Souček v dresu národního týmu

Článek

"Těším se na to. Bude to pro mě specifické i výjimečné zároveň. Fanoušci nás, kteří hrajeme v anglické lize, budou určitě hodně sledovat a hodnotit. Co jsem měl zprávy, tak se na nás připravují a berou nás jako velký tým," prohlásil Souček.

Ve středu pole by měl svádět souboje s dvaadvacetiletým spoluhráčem Ricem, pokud oba do utkání nastoupí. "S Declanem jsme se o tom bavili, jsme velcí kamarádi. Odehráli jsme prakticky vše spolu ve středu hřiště a najednou bude jeden velký zápas, v němž budeme největší rivalové. Navíc přímo na svých postech, takže budeme hrát na sebe. Bude to zvláštní pro celý West Ham i trochu pro nás," uvedl Souček.

"Do soubojů půjdeme naplno, ale zároveň v rámci fair play. Nedáme si nic zadarmo, ale po zápase zase budeme velcí kamarádi. Tak to má být," dodal šestadvacetiletý záložník.

Je důležité, že známe tým Anglie, ví Coufal

Duel s Anglií s napětím vyhlíží i Coufal. "S Declanem jsme si o utkání povídali už ve West Hamu. Těším se na to," prohlásil Coufal, který věří, že by českému týmu mohlo pomoci, že má v kádru čtveřici hráčů z anglických soutěží.

Foto: Frank Augstein, Reuters

Spoluhráč Tomáše Součka z West Hamu Declan Rice

"Je důležité, že známe tým Anglie. Nejen já a Tomášové Souček a Kalas, ale i Matěj Vydra. Síla Anglie je neskutečná, je to jeden z největších favoritů na zlatou medaili. Ten zápas si nesmíme udělat těžší, než bude. A zkusit překvapit celé Wembley," doplnil osmadvacetiletý bek.

Výjimečný bude zápas i pro útočníka Vydru, jenž v Anglii vedle Burnley působil také v Derby, Watfordu, Readingu a West Bromwichi. "Myslím, že s Anglií to bude na ostří nože. Oni nás v kvalifikaci na tenhle šampionát porazili ve Wembley 5:0, my jim to v Edenu vrátili výhrou 2:1. Určitě to bude hodně zajímavé," připomněl Vydra souboje z minulé kvalifikace.

Český tým po výhře 2:0 nad Skotskem a remíze 1:1 s Chorvatskem překvapivě vede o skóre před Anglií tabulku skupiny. Pokud reprezentanti ve Wembley získají aspoň bod, nečekaně postoupí do vyřazovací fáze z prvního místa.

Reklama

Související témata: