Hlavní obsah

Výhru o gól bereme, šeptal jim anglický kámoš. Do Glasgow už Češi nechtějí

Londýn

Postup do osmifinále EURO měli v kapse již před zápasem, těsná porážka 0:1 ovšem odsunula české fotbalisty na třetí místo skupiny D. Budou tak muset čekat až do středečních utkání, aby poznali svého příštího soupeře. „Nevím, jaká to je komplikace. Uvidíme, koho budeme mít za soupeře. Ale chtěli jsme skončit první. Jsem rád za postup, ale trochu mě mrzí, že je až ze třetího místa,“ krčí rameny obránce Vladimír Coufal.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Angličan Harry Kane (vlevo) a Vladimír Coufal.

Článek
Fotogalerie

Pocity jsou trochu rozporuplné. Těsná porážka jim dlouho dávala optimální druhou příčku. Nakonec si ji vzali Chorvati v souběžně hraném duelu se Skotskem.

Rozčarovaný ovšem obránce z Premier League po duelu ve Wembley není.

Ve skupině jsme udělali maximum, co jsme mohli, hodnotí trenér Jaroslav Šilhavý

Sport.cz, UEFA

„Musím říct, že i když jsme prohráli, zápas jsem si užil. Poznal jsem, jak mě hráči soupeře berou. Přijdou za mnou na hřišti, plácnou si, popovídají si se mnou," usmívá se Vladimír Coufal.

„Mluvil jsem třeba s Jackem Grealishem, s Tomášem Součkem jsme si povídali s Declanem Ricem. Říkal nám, že jsou spokojení za výhru 1:0, což je určitě kredit pro celý český fotbal. Mám dobrý pocit," poukazuje bek Kladivářů.

Paradoxem je, že při jediné gólové akci se blýskl Jack Grealish, jehož Coufal během sezony v Premier League často chválil.

„Fantastický hráč. Měl v zápase daleko víc lepších akcí. V klíčové situaci jsem se snažil zdvojit Tomáše Holeše. Centr jsem trošku tečoval, bohužel na zadní tyči nebyl pokrytý Sterling a skóroval. Škoda."

Cestovatelům se dobře spí

Duel s Anglií ve Wembley byl pro český tým vrcholem skupiny.

„Do Londýna jsem se moc těšil. Zápas ve Wembley je pro každého českého hráče svátek, nehrajete tam každý den. Neuvěřitelné," líčí Coufal.

Reprezentanti zatím pendlovali mezi Prahou a Ostrovy. Teď vědí, že buď poletí za Nizozemci do Budapešti, nebo je bude v Glasgow čekat vítěz skupiny E.

„Cítil jsem se skvěle. Pomohlo mi, že jsem se po obědě vyspal. Nevím, jestli je to cestováním, nebo něčím jiným, ale dobře se mi spí," uculuje se.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

„Samozřejmě není ideální pořád cestovat, nějaké hodiny trávíte taky v autobusech. Ale nedá se nic dělat. Nejsme jediní, kdo to takhle má. Nevymlouváme se, přijímáme to jako fakt. Ale doufám, že do Glasgow už tedy nepojedeme," říká Coufal rázně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články