Hlavní obsah

Anglie teď musí zařadit na vyšší rychlostní stupeň. Čeká ji horor, píší Britové

Tři vítězství, tři čistá konta. Výběr Albionu dokráčel po triumfu nad českými fotbalisty k první příčce ve skupině D, v osmifinále ale absolvuje opravdový křest ohněm. Britská média upozorňují na těžkého soka, který se Angličanům rýsuje na úvod vyřazovací fáze evropského šampionátu.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Radující se Angličan Raheem Sterling po gólu proti Česku.

Článek

„Sterling trefil první místo ve skupině, ale Tři lvy čeká hororový souboj o postup do čtvrtfinále. Anglie čeká na soupeře ze „skupiny smrti"," hlásí deník The Sun.

„Anglie se příští týden ve Wembley postaví proti jedné z těžkých vah turnaje," připomíná také list Daily Mail fakt, že parta trenéra Southgatea narazí v úterý ve Wembley na druhý postupující tým ze skupiny F, kterým může být Francie, Německo nebo Portugalsko.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

„První a možná poslední vyřazovací zápas na turnaji bude pravděpodobně mnohem těžší zkouškou než cokoli, čemu Anglie dosud čelila," píše The Sun.

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Angličan Raheem Sterling (vlevo) skóruje proti Česku.

Albion sice ve třech utkáních nastřádal sedm bodů při skóre 2:0, hrou ovšem nenadchl. Nejen fanoušci tak doufají ve zlepšení. „Angličané splnili svoji první misi na ME, když porazili Českou republiku, vyhráli skupinu D a ve třech zápasech neprohráli, aniž by inkasovali. Teď ale musejí zařadit na vyšší rychlostní stupeň," uvádí server televizní stanice BBC. „Fotbal zatím zůstává doma, zda se vrátí domů natrvalo, je jiná věc," připomíná skutečnost, že semifinále i finále se uskuteční v Londýně.

„Anglie sice výkony nestrhává celou Evropu, ale to nedělali ani Řekové v roce 2004 nebo Portugalci v roce 2016, když vyhráli EURO," uvádí ale zároveň The Sun.

„Anglie nakonec udělala to, co by se dalo popsat jako profesionální práce ve skupině. V turnaji ale bude potřebovat víc než to. V úterý začneme zjišťovat, o kolik víc. Wembley může nabídnout několik domácích pravd," napsal deník The Independent.

Foto: Laurence Griffiths, ČTK/AP

Angličan Harry Kane pálí na branku Tomáše Vaclíka.

Britská média kvitují zlepšený výkon kapitána a střelce Kanea, byť v první pětačtyřicetiminutovce neproměnil díky výtečnému zákroku Tomáše Vaclíka velkou šanci. „Harry sice frustrovaně plácl do trávníku, ale jeho vystoupení na hřišti bylo tentokrát už mnohem lepší," všímá si The Sun. Chválu pějí na Saka s Maguirem i brankáře Pickforda. „Gólman Evertonu pokračoval v utkáních ve skupině ve skvělé formě z posledních měsíců. Proti Česku předvedl v prvním poločase klíčový zákrok proti střele Tomáše Holeše," uvádí BBC.

Reklama