Hlavní obsah

Naprostá hrůza! Slovenský brankář Dúbravka je po bizarním vlastňáku terčem kritiky

Z hrdiny nulou, co má na triku nejhorší vlastenec všech dob. I takto popisují fanoušci a zahraniční média kiks slovenského gólmana Martina Dúbravky v zápase fotbalového EURO proti Španělsku. Nejdříve byl brankář za hvězdu, když zneškodnil penaltu Moraty, jenže potom si volejbalovou smečí plácl balon přímo do sítě a byl pro smích. Tato nešťastná chyba odstartovala španělskou kanonádu.

Foto: Jose Manuel Vidal, Reuters

Tato pozice gólmana Martina Dúbravky z inkriminované gólové situace se na internetu stala terčem vtípků

Článek
Fotogalerie

Důležité utkání skupiny E mezi Španělskem a Slovenskem na evropském šampionátu začalo chybami na obou stranách. Španělská média vyčítají útočníkovi Juventusu Alvaro Moratovi, že neproměnil ve 12. minutě penaltu. Gólman Dúbravka vytáhl skvělý zákrok, díky kterému se stal na pár minut hrdinou.

Za chvíli ale přišel okamžik, na který by gólman, který si zachytal během kariéry i za pražskou Spartu, nejradši zapomněl. Vše přišlo po chybě Lubomíra Šatky, který riskantní rozehrávkou přihrál Pablu Sarabiovi. Ten napálil břevno a brankář anglického Newcastlu, dezorientovaný sluníčkem, zasmečoval balón do vlastní sítě.

„První gól jde za mnou. Bude mě mrzet ještě hodně dlouho," komentoval nešťastnou situaci po zápase. Tento kiks odstartoval kanonádu Španělů, kteří nakonec zvítězili 5:0. Pátý gól byl rovněž vlastní, tentokrát chyboval záložník Juraj Kucka. Nutno zmínit, že Slováci byli v obou posledních duelech, jak proti Švédsku, tak právě proti Španělsku, naprosto bezzubí. Ani jednou nevystřelili na bránu.

Fanoušci na sociálních sítích hýří kreativitou na úkor smolaře Dúbravky a vytváří různé vtipné koláže. Mezi nejlepší patří gólman jako módní doplněk zpěvačky Lady Gaga, volejbalový blok, nebo brankář visící na skále.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama