Hlavní obsah

Vezmou si na mušku i Holanďany? Fotbalisté se během volna chopili palných zbraní!

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Produktivita s výjimkou Patrika Schicka zatím není na turnaji jejich silnou stránkou. Snad pro inspiraci si hráči pod dohledem odborníků z týmové security v praxi vyzkoušeli celou řadu palných zbraní. Fotbaloví reprezentanti po postupu do osmifinále EURO měli ve čtvrtek ryze volnější den, který využili k teambuildingové akci. Hráči poprvé během mistrovství Evropy neabsolvovali trénink nebo zápas, ale odpoledne strávili na venkovní střelnici.

Foto: FAČR

Kanonýr na střelnici! Patrik Schick se chopil palné zbraně...

Článek

Mužstvo je pohromadě už skoro měsíc, během kterého se hráči i členové realizačního týmu mohli kvůli přísným hygienickým opatřením pohybovat jen na hotelech, tréninkových hřištích a zápasových stadionech.

Proto tým po postupu do osmifinále EURO dostal ve čtvrtek volno. Tréninkové hřiště osiřelo, Patrik Schick a spol. zamířili na střelnici.

Ve skupině jsme udělali maximum, co jsme mohli, hodnotí trenér Jaroslav Šilhavý

Sport.cz, UEFA

„Záměrně jsme vybrali venkovní prostředí, kam v danou chvíli neměl přístup nikdo jiný než členové reprezentace. Striktně jsme dodrželi naši covidovou bublinu i další přísná hygienická opatření. Vše podle pravidel UEFA Return to Play Protocol," předesílá manažer reprezentace Libor Sionko.

"Chtěli jsme na pár hodin změnit prostředí, protože tým je pohromadě už čtyři týdny a má za sebou náročný program s postupem z těžké základní skupiny. Věříme, že v přípravě na zápasy je důležité i správné psychické rozpoložení," usmívá se Sionko.

V pátek se už národní tým vrátí do plného tréninku a v sobotu se přesune do Budapešti. Tam ho v neděli od 18:00 čeká osmifinále evropského šampionátu proti Nizozemsku před zaplněnými tribunami. Na stadionu budou i tisíce českých fanoušků, což bude rozdíl proti utkáním v základní skupině ve Velké Británii, kam čeští příznivci kvůli přísným koronavirovým opatřením v takovém počtu vyrazit nemohli.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Reklama

Související témata: