Hlavní obsah

Halepová titul ve Wimbledonu obhajovat nebude, odhlásila se kvůli zranění

Londýn/Praha

Tenisový Wimbledon přišel o další ikonu! Rumunka Simona Halepová nebude obhajovat titul. Třetí hráčka světového žebříčku se z londýnského grandslamu odhlásila kvůli zranění lýtka. Informoval o tom web turnaje.

Foto: Pool, Reuters

Rumunská tenistka Simona Halepová s trofejí pro šampionku Wimbledonu z roku 2019 po finálové výhře nad Serenou Williamsovou.

Článek

"S velkou lítostí musím oznámit, že jsem se odhlásila z Wimbledonu, protože jsem nestihla vyléčit zraněné lýtko," napsala devětadvacetiletá Halepová, která v All England Clubu triumfovala v roce 2019 a získala svůj druhý grandslamový titul. Loni se v Londýně kvůli pandemii koronaviru nehrálo.

Halepová se zranila v polovině května v Římě a od té doby nehrála. Přišla tak mimo jiné o start na Roland Garros, které v roce 2018 vyhrála. Nyní kvůli trhlině ve svalu zmešká další grandslamový turnaj.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Simona Halep (@simonahalep)

"Z rozhodnutí odstoupit jsem hodně smutná a zklamaná, ale tělo se prostě nedalo dohromady. Mám za sebou několik náročných týdnů a navíc jsem přišla o dva poslední grandslamy, to je opravdu těžké psychicky i fyzicky vstřebat," prohlásila.

Po odstoupení Halepové se ve Wimbledonu z první trojice hráček světového žebříčku představí pouze jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie. Dvojka Naomi Ósakaová z Japonska nehraje kvůli psychickým problémům.

Reklama

Související témata: