Hlavní obsah

Kapitán hokejové reprezentace zavelel: Významnou část odměn z MS posíláme lidem na jižní Moravě

škv, tomSport.cz

Obrovskou vlnu solidarity vzbudila v lidech středeční ničivá bouře v Jihomoravském kraji. Finančně pomoct se nejpostiženějším obcím rozhodli i hráči a členové realizačního týmu hokejové reprezentace a Český svaz ledního hokeje. Dohromady pošlou milion korun.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Žena odklízí v pátek dopoledne následky silné bouře v Moravské Nové Vsi na Břeclavsku.

Článek

„Chci poděkovat kapitánovi Janu Kovářovi, který nás dnes ráno kontaktoval s tím, že se hráči vzdají ve prospěch postižených obcí významné části odměn z mistrovství světa a abychom tyto prostředky poslali na jejich účty," uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

„K iniciativě se ještě v průběhu dopoledne připojili i členové realizačního týmu a další podporu pošleme z prostředků Českého hokeje, takže celková pomoc dosáhne milionu korun," dodal Král.

Většinu částky, která bude odeslána v nejbližších dnech, vynesla sbírka mezi reprezentanty a členy realizačního týmu z nedávného mistrovství světa v Rize. Zbývající část věnuje Český hokej.

Pomoci se rozhodly i Vítkovice

Vítkovický hokejový klub přispěl na konto sbírky pomoci obyvatelům jižní Moravy po ničivém tornádu částkou 50 tisíc korun. "Hluboce litujeme obětí a pozůstalým alespoň takto na dálku vyjadřujeme upřímnou soustrast. Osud obyvatel poškozených vesnic nám není lhostejný, proto jsme se jako klub rozhodli přispět do veřejné sbírky na pomoc lidem zasažených oblastí částkou padesát tisíc korun," říká majitel HC VÍTKOVICE RIDERA Aleš Pavlík.

„Pro finanční pomoc jsme se rozhodli okamžitě. Je samozřejmostí, že lidem v nouzi je potřeba pomoci. Doufám, že i díky naší pomoci bude dopad ničivého živlu co nejvíce zmírněn," dodal Pavlík.

Reklama