Hlavní obsah

Stephensová - Kvitová 6:3, 6:4Kvitová ve Wimbledonu dohrála. Veselý postoupil, duel Bouzkové byl přerušen pro tmu

Aktualizováno

Slavný tenisový Wimbledon hned v úvodní den poznamenal déšť a také senzace na český účet. Dvojnásobná vítězka turnaje Petra Kvitová nepřešla přes první kolo, v němž prohrála na centrálním dvorci s šampionkou US Open Sloane Stephensovou 3:6, 4:6. Až večer k utkání nastoupila také Marie Bouzková a s Ruskou Verou Zvonarevovou prohrála první set 5:7, ve druhém za stavu 2:2 bylo utkání přerušeno kvůli tmě a bude se dohrávat v úterý. Postup si v pondělí vybojoval jen Jiří Veselý, jenž porazil Němce Yannicka Hanfmanna 6:1, 7:5, 7:6.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Česká tenistka Petra Kvitová se loučí s Wimbledonem už po prvním kole.

Článek
Fotogalerie

Vítězka z All England Clubu z let 2011 a 2014 Kvitová vypadla v prvním kole počtvrté. Přes úvodní zápas na oblíbené trávě v minulosti nepřešla také v letech 2008, 2009 a před třemi lety.

Svěřenkyni Jiřího Vaňka se letos na grandslamech nedaří. Na Australian Open dohrála ve 2. kole. Z antukového Roland Garros odstoupila před utkáním druhého kola kvůli natrženému vazu v kotníku, který otestovala minulý týden v Německu, kde postoupila do semifinále.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Kvůli vytrvalému dešti se vedle jedničky dlouho hrálo už jen na centrkurtu, na venkovních dvorcích All England Clubu byly položeny kvůli dešti plachty a organizátoři zrušily několik zápasů, což se týká i dvou Češek. Až v úterý se dostanou do akce turnajová osmička Karolína Plíšková se semifinalistkou nedávného Roland Garros Slovinkou Tamarou Zidanšekovou a Tereza Martincová s osmadvacítkou Alison Riskeovou z USA.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon:
Centrální dvorec
Stephensová (USA) - Kvitová (10-ČR) 6:3, 6:4
Kurt č. 7
Bouzková (ČR) - Zvonarevová (Rus.) 5:7, 2:2 přerušeno pro tmu
Kurt č. 16
Veselý (ČR) - Hanfmann (Něm.) 6:1, 7:5, 7:6 (7:5)
Ostatní výsledky najdete zde

Reklama

Související témata: