Hlavní obsah

Drama ve Spa. Podstata slaví další triumf po napínavém souboji s rivalem

Praha
Aktualizováno

Osmý závod česko-slovenské esportové série Mercedes-Benz Virtual GP 2021 na belgickém okruhu Spa-Francorchamps ovládl pilot Entropiqu Lukáš Podstata. Vedoucí muž průběžného pořadí v úterý o vítězství znovu bojoval se svým největším rivalem ročníku Lukášem Přádou z ERT Racing Teamu. Na třetím místě skončil Erik Vizi z týmu Lenovo Legion. Podstata po osmi závodech z 12 vede soutěž o 17 bodů před Přádou.

Foto: @Entropiqteam

Stáji Entropiq ve složení Michal Matoušek (vlevo) a Lukáš Podstata se v sezoně Virtual GP daří

Článek

Podstata si na virtuálním belgickém okruhu připsal už čtvrté vítězství v sezoně. Přáda měl přitom v úterý k výhře celý závod blíž. Podstata totiž svého rivala dlouho jen stíhal ze druhého místa.

V závěru závodu se ale Podstatovi na jedné z rovinek parádně povedl předjížděcí manévr. Přáda se sice snažil znovu probojovat na první místo a na jezdce Entropiqu dotíral, ten ale chybu neudělal a tlaku rivala v závěru odolal.

Na třetím místě dojel Erik Vizi z týmu Lenovo Legion, který díky vynikajícím výsledkům z posledních dvou zastávek seriálu uniká v průběžném pořadí čtvrtému Martinu Sirotkovi.

Další podnik populární česko-slovenské esportové série je v plánu po letní pauze až 24. srpna. Pojede se na italském okruhu v Monze.

Výsledky Mercedes-Benz Virtual GP 2021
8. závod (Spa-Francorchamps)
1. Lukáš Podstata (Entropiq) 29 kol
2. Lukáš Přáda (ERT Racing Team) +0.116
3. Erik Vizi (Lenovo Legion) +7.017
Průběžné pořadí šampionátu:
1. Lukáš Podstata (Entropiq) 171 bodů
2. Lukáš Přáda (ERT Racing Team) 154
3. Erik Vizi (Lenovo Legion) 98
4. Martin Sirotek (ESET) 91
5. Martin nejedlík (Benzena Orlen) 72

Reklama

Související témata: