Hlavní obsah

Legendární Williamsová se loučila v slzách! Zlomilo mi to srdce, přiznala

Londýn/Praha

Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka Serena Williamsová se topí v slzách. Na tenisovém Wimbledonu totiž dohrála už po půl hodině hry se stou hráčkou žebříčku Aliaksandrou Sasnovičovou. V sedmé hře musela skrečovat zápas kvůli zranění.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Serena Williamsová skončila v slzách. Turnaj pro ni skončil.

Článek

Wimbledonské tažení Sereny Williamsové skončilo již po šesti gemech zápasu prvního kola proti Bělorusce Sasnovičové. Šestá nasazená hráčka přišla na centrální kurt se silně obvázaným pravým stehnem, což naznačovalo, že není v úplně nejlepší formě.

Přesto se v prvním setu ujala vedení 3:1 a podávala na potvrzení brejku. Jenže za stavu 15:15 uklouzla v zadní části kurtu, a to se jí stalo osudným. Hru dohrála, ale podání ztratila. Poté si vyžádala pomoc fyzioterapeuta a medical timeout.

Do zápasu se ještě vrátila, ale její hra už nebyla stoprocentní. Sasnovičová si udržela podání a srovnala na 3:3. Williamsová chtěla bojovat, jenže bolest byla nesnesitelná. V průběhu sedmé hry se zhroutila u základní čáry a všem bylo jasné, že pro hvězdu turnaj skončil.

Za ohlušujícího potlesku diváků opustila kurt v slzách. „Zlomilo mi srdce, že jsem musela odstoupit. Bylo to kvůli zranění pravé nohy," napsala poté na sociálních sítích. „Moje láska a vděčnost patří fanouškům a týmu, díky kterým je účast na centrálním dvorci tak významná a výjimečná," pokračovala.

"Cítila jsem ohromnou vřelost a podporu od diváků, když jsem na kurt přicházela, a poté z něj odcházela," připsala s tím, že to pro ni v tu chvíli znamenalo všechno na světě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Serena Williams (@serenawilliams)

Její soupeřka poté uvedla, že jí je odstoupení Sereny velmi líto. „Byla jsem šťastná, že jsem proti ní mohla hrát. Je to úžasná šampionka," chválila slavnou Američanku.  Na Bělorusku ve druhém kole čeká vítězka utkání mezi Japonkou Hibinovou a Američankou Peraovou.

Reklama