Hlavní obsah

Kmotr Limberský: Když strejda covid dovolí, v září bude rozlučka!

Praha

Přiťukl si s bývalými parťáky z Viktorie, vzápětí sektem potřísnil 25 známek připevněných na stojanu. Fotbalová ikona Plzně David Limberský společně s klubovými legendami Františkem Plassem, Pavlem Horváthem, Markem Bakošem a Danielem Kolářem ve středu odpoledne pokřtil unikátní poštovní známky.

Foto: FCVP

Křest unikátní edice známek plzeňské Viktorie před Doosan arénou. Zleva bývalí hráči Plzně David Limberský, Marek Bakoš, Pavel Horváth, Daniel Kolář, legenda Viktorie František Plass a tvůrce známek Milan Bauer.

Článek

Všech 110 podepsaných a 110 nepodepsaných alb bylo během chvíle prodáno. „Známky jsou fakt nádherný, zachycují nejdůležitější momenty klubu. Je to krásná vzpomínka a cenný suvenýr pro fanoušky," uvedl Limberský.

Unikátní sérii pětadvaceti poštovních známek, které mapují celou 110letou klubovou historii, nachystala Viktoria pro své fanoušky jako vůbec první český klub. Křest proběhl ve významný den klubové historie – před 110 lety byl oficiálně přijat jako člen župy a mohl se těšit na první mistrovský zápas.

„Že se objevím někdy na známce, to mě opravdu nikdy nenapadlo. Tohle nemůže říct každý," podotkl někdejší lídr Plzně Pavel Horváth, který se po slavnostním aktu se svými kamarády podepisoval fanouškům, jež k Doosan aréně dorazili.

„Myslím, že lidé ocení až s odstupem času, co jsme s Viktorkou v posledních letech dokázali," doplnil Limberský, který s ní získal všech pět mistrovských titulů. Po uplynulé sezoně ukončil profesionální kariéru, bude však působit v třetiligových Domažlicích.

„Na září chystám rozlučku v Doosan aréně. Pokud strejda covid dovolí, bude v reprezentační pauze. A já se s některými dalšími kluky důstojně rozloučím s Viktorkou před vyprodaným stadionem," uzavřel Limberský.

Reklama

Související témata: