Hlavní obsah

Analýzu Krejčí předložil, po ní u Lvíčat skončil. Nástupce se hledá

Praha
Aktualizováno

Lvíčata budou mít nového kouče. Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR (FAČR) odvolal Karla Krejčího, trenéra reprezentace do 21 let. Nedávno zvolený předseda Petr Fousek má za úkol najít jeho nástupce. Ujišťuje, že nový trenér bude určitě Čech.

Foto: FAČR

Trenér Karel Krejčí na tréninku české fotbalové reprezentace na ME jedenadvacítek v Celje.

Článek

Lvíčata sice na mistrovství Evropy postoupila, ze základní skupiny ve Slovinsku ovšem na konci března nepostoupila. A jelikož svým herním projevem neoslnila, čekalo se, zda trenér Karel Krejčí nezdar přečká.

U mužstva byl od prosince 2018. Na středečním výkonném výboru přednesl analýzu vystoupení mužstva v uplynulém kvalifikačním cyklu.

Nemáme se za co stydět, říká Karel Krejčí. Kteří hráči z "21" mohou uspět v A týmu?Video: Sport.cz, FAČR

„Nejde jen o výsledky, ale také o herní projev, jednadvacítka má navíc dodávat hráče do áčka. Karel Krejčí ve své analýze objektivně pojmenoval všechny problémy. Všichni členové výkonného výboru viděli handicapy v naší hře, proto jsme se rozhodli trenéra odvolat," vysvětluje Petr Fousek, předseda asociace.

"Chtěl bych trenérovi Krejčímu poděkovat za práci, kterou u reprezentace do 21 let odvedl. Probojoval se s národním mužstvem na EURO, což je třeba považovat v dnešní nabité konkurenci celé řady zemí za úspěch," dodává strahovský šéf.

Pokud jde o další projednávané body, utkání kvalifikace MS reprezentace „A" proti Estonsku se 16. listopadu odehraje na stadionu pražské Sparty.

Výkonný výbor na návrh předsedy Komise rozhodčích FAČR Radka Příhody schválil složení komise: předseda Radek Příhoda, Libor Kovařík, Antonín Kordula, Václav Hartman a Tomáš Bárta. Zároveň vzal na vědomí koncepci předloženou Příhodou.

Asociace vypraví na čtvrtfinále ME s Dánskem v Baku speciální letadlo. Podle Fouska v něm budou mimo jiné partneři v řádu desítek.

Reklama