Hlavní obsah

Chceš půjčit moje šortky? Mám náhradní. Wimbledon zažil kuriozní moment

Výsledkově šlo o poměrně jednoznačný zápas, ale fanoušci se náramně bavili. Alexander Zverev ve čtvrtek na kurtu číslo dva potvrdil roli favorita a ve druhém kole Wimbledonu vyřadil amerického tenistu Tennyse Sandgrena po setech 7:5, 6:2, 6:3. Oba hráči připravili ale příznivcům zábavnou show včetně hodně kuriozního momentu.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Německý tenista Alexander Zverev ve druhém kole Wimbledonu.

Článek

Američan totiž ztratil bod velmi neobvyklým způsobem. Rozhodčí ho potrestal za to, že mu dvakrát vypadl míček z kapsy šortek. Poprvé dostal Američan od umpirového arbitra Mohameda Lahyaniho varování, protože se výměna musela opakovat.

Podruhé opustil míček kapsu Sandgrenových šortek na začátku třetí sady, kdy Američan po náběhu na síť výměnu vyhrál, nicméně rozhodčí udělil fiftýn ve prospěch Zvereva. Ten ostatně na vypadlý míček upozornil, protože sudího pozornosti nejspíš unikl.

„Mám kdyžtak náhradní šortky, kdybys potřeboval," utahoval si Zverev ze svého protivníka.

Nešlo ale o jediný moment, který diváky pobavil nad rámec klasického tenisového zápasu. Došlo i na různé vtípky a reakce pro zábavu publika. Duel tak místy připomínal spíše exhibici.

„Takové zápasy nebývají zrovna běžné. Ale Tennys má velký smysl pro humor, stejně tak jako britští fanoušci. Já si podobné momenty hodně užívám. Grandslamy bývají strašně vážné, celkové náš sport je tak moc vážný, protože když ztratíte na vteřinu koncentraci, vše se může rychle otočit. Myslím ale, že trocha humoru je pro tenis určitě dobrá," pokračoval německý tenista.

Jasné ale je, že jestli bude chtít Zverev v All England Clubu zaútočit na premiérový grandslamový titul, čekají ho daleko těžší zápasy. „Na druhé kolo to ale ode mě byl docela dobrý tenis. I když je mi jasné, že narazím na kluky, kteří se mi budou snažit rozbít můj rytmus a nenechají mě hrát takhle dobře. V takových chvílích budu potřebovat přidat a hrát ještě lépe," dodal šestý hráč světa.

Reklama