Hlavní obsah

Vaclík by podle italských médií po konci v Seville mohl po ME zamířit do Neapole

Fotbalový brankář Tomáš Vaclík, který s českou reprezentací startuje na probíhajícím mistrovství Evropy, by podle italských médií mohl po konci angažmá v Seville zamířit do Neapole. Sky Sport Italia tvrdí, že klub už je s dvaatřicetiletým gólmanem předběžně dohodnutý. Během příštích dnů se má údajně pátý tým uplynulé sezony Serie A definitivně rozhodnout, zda Vaclíka angažuje.

Foto: Attila Kisbenedek, Reuters

Tomáš Vaclík rázně zasahuje.

Článek

Český gólman je od čtvrtka volným hráčem bez smlouvy poté, co mu poslední červnový den oficiálně vypršel kontrakt s FC Sevilla. Už před EURO španělská média spekulovala, že se o něj zajímá slavný Real Madrid. Vaclík v minulých dnech řekl, že se soustředí výhradně na šampionát a svou klubovou budoucnost bude řešit až po turnaji.

Odchovanec Vítkovic mohl svými dosavadními výkony na EURO zaujmout řadu klubů. Vaclík patří k nejlepším brankářům mistrovství a českému týmu výrazně pomohl do čtvrtfinále, v němž nastoupí v sobotu v Baku proti Dánsku.

Bývalý gólman Žižkova, Sparty či Basileje ve čtyřech zápasech na šampionátu inkasoval jen dva góly a blýskl se především při výhrách 2:0 nad Skotskem na úvod skupiny a nad Nizozemskem v osmifinále.

Čeští fotbalisté už jsou v Baku

<a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

Reklama