Hlavní obsah

Americká sprinterka Richardsonová zřejmě přijde kvůli marihuaně o OH

Americká sprinterka Sha'Carri Richardsonová měla podle agentury Reuters pozitivní test na marihuanu a s největší pravděpodobností přijde o start na olympijských hrách v Tokiu. Dopingovou kontrolou neprošla na červnovém domácím šampionátu v Eugene, kde získala titul a výkonem 10,86 se pasovala mezi hlavní favoritky na olympijské zlato. Informace zatím americká antidopingová agentura, svaz ani sama atletka nepotvrdily.

Foto: twitter:@LSUTrackField, Twitter

Americká sprinterka Sha'Carri Richardsonová.

Článek

Jednadvacetiletá rodačka z Texasu, která bývá kvůli své zálibě v extravagantním vzhledu přirovnávána ke sprinterské legendě Florence Griffithové-Joynerové, letos startovala i na ostravské Zlaté tretře. V dubnu se na mítinku na Floridě blýskla časem 10,72, kterým se zařadila na šesté místo historických tabulek.

Richardsonová měla o víkendu závodit na mítinku Diamantové ligy ve Stockholmu, na startovní listině závodu na 200 metru už ale nefiguruje. Svěřenkyně trenéra Dennise Mitchella, jenž měl během kariéry rovněž problémy s dopingem, na Twitteru jen zveřejnila zprávu: "Jsem jen člověk."

Pokud se pozitivní test z domácího šampionátu potvrdí, přijde Richardsonová o vítězství a pořadí se posune. Podle Reuters už svaz kvůli cestě do Tokia kontaktoval původně čtvrtou Jennu Prandiniovou.

Marihuana patří na seznam zakázaných látek Světové antidopingové agentury. Pokud ale sportovec prokáže, že ji užil rekreačně, může vyváznout s tříměsíčním zákazem startů. Pokud absolvuje odvykací program, může se dočkat snížení trestu na jeden měsíc.

Reklama