Hlavní obsah

Nečekaný zvrat! Netajím, že mě to trochu mrzí, přiznává Čech, který jako jeden z mála na MS nezklamal

Praha

Na nepovedeném šampionátu v Rize byl jednou z mála světlých výjimek české hokejové reprezentace. Osmadvacetiletý český útočník Jakub Flek svými výkony zaujal a sám během turnaje i po něm přiznával, že obdržel nabídky ze zahraničí. Přestup do ciziny se jevil jako pravděpodobný, Karlovým Varům se ale jejich klíčového hráče nakonec podařilo udržet. Rodák z Mariánských Lázní nevyužil výstupní klauzuli ve smlouvě a s Energií prodloužil smlouvu o rok.

Foto: Sport.cz

Jakub Flek zůstává v Karlových Varech.

Článek

„Nějaké zahraniční nabídky přišly během šampionátu. Mám ale ve Varech smlouvu s výstupní klauzulí do určitého data a po mistrovství už na jednání nebyl moc čas. Trochu mě to mrzí, netajím se tím, že zahraničí je můj velký sen," přiznává Flek, jenž na šampionátu v Rize vstřelil v osmi zápasech dva góly.

„Na druhou stranu si úplně nezavírám vrátka, třeba se to podaří po sezoně. Zůstávám zatím ve Varech, kde je můj domov. Klub tady je moje srdcovka, takže se těším na novou extraligovou sezonu a doufám, že uděláme konečně nějaký úspěch," hlásí Flek, jenž ve Varech nakoukl do seniorské extraligy už v sezoně 2013/14 a barvám Energie zůstal od té doby věrný.

Uplynulý ročník byl pro něj tím nejpovedenějším. Ve 48 zápasech základní části zaznamenal 35 kanadských bodů, další čtyři přidal ve čtyřech duelech play off. Stal se nejproduktivnějším hráčem týmu a parádní výkony mu vynesly premiérovou účast na MS.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Flek během tréninku hokejové reprezentace.

„Pro nás bylo nesmírně důležité ho udržet, protože nová sezona bude náročná a těžko bychom za něj v létě hledali náhradu. Jakub je takovou herní duší našeho mužstva, a i kvůli fanouškům, kteří loňskou sezonu nemohli chodit na hokej, nám přišlo nefér, kdyby teď odešel a nemohli ho v mužstvu vidět," neskrývá nadšení hlavní trenér a sportovní manažer Karlových Varů Martin Pešout, že se klíčového hráče podařilo Západočechům udržet.

„Osobně jsem velice rád, že i přes zahraniční nabídky, které měl, se rozhodl zůstat," dodává Pešout na Flekovu adresu.

Reklama

Související témata: