Hlavní obsah

Trenér Dánů si na zápas s ČR vezme tričko, které mu nosí štěstí

Kodaň/Praha

Trenér dánské fotbalové reprezentace Kasper Hjulmand si na sobotní čtvrtfinálový zápas mistrovství Evropy proti Česku oblékne černé tričko s dlouhým rukávem, přestože v hostitelském městě Baku jsou předpovídány teploty kolem 35 stupňů Celsia. Stejné tričko měl totiž na sobě, když Dánsko zvítězilo ve skupině nad Ruskem a pak v osmifinále nad Walesem, uvedl dánský fotbalový server Tipsbladet.

Foto: Handout, Reuters

Dánský kouč Kasper Hjulmand

Článek

Podle dánského trenéra mu stejný kus oblečení přinesl od podzimu štěstí dokonce již čtyřikrát. "Snažím se nebýt pověrčivý, ale měl jsem to tričko na sobě ve Wembley, v Rakousku a proti Rusku, tak jsem si řekl, že si ho vezmu i na zápas s Walesem," prohlásil Hjulmand. V Lize národů porazili Dánové na podzim Anglii 1:0, v březnu vyhráli v kvalifikaci mistrovství světa nad Rakouskem 4:0. Na mistrovství Evropy postoupili ze skupiny díky výhře nad Ruskem 4:1 a v osmifinále zdolali Wales 4:0.

Na fotografiích z osmifinále je vidět, že oblíbené Hjulmandovo tričko už má v pravém podpaží poměrně velkou díru. "Před zápasem v Baku bude potřeba tričko zašít, ale určitě se ho nevzdám," konstatoval Hjulmand.

Jinak ale dánský trenér věří především svým hráčům. "Nemůžeme dopředu slíbit výsledek, ale můžeme slíbit, že do zápasu dáme všechno, co v nás je," řekl dánský kouč.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články