Hlavní obsah

SESTAVA EURO: Schick opouští šampionát jako hvězda, Angličané hrozí

Pět gólů jako Milan Baroš. A také jako Cristiano Ronaldo na letošním turnaji. Český kanonýr opouští šampionát jako jedna z jeho největších hvězd. Patrik Schick nechybí v ideální sestavě čtvrtfinále fotbalového EURO podle Sport.cz. Hned čtyři zástupce má v jedenáctce Anglie, tři Itálie a dva Dánsko, přemožitel české reprezentace.

Foto: Sport.cz s Uefa.com

Sestava čtvrtfinále EURO podle Sport.cz:

Článek

Může litovat dvou věcí. V první řadě vyřazení v dalekém Baku. A pak také nově zavedených kritérií v tabulce střelců. Přestože má český klenot Schick pět gólů jako Ronaldo, v oficiálním pořadí UEFA je až druhý, protože Portugalec má k dobru jednu asistenci a menší počet odehraných minut.

Dál jdou Dánové, kteří měli v asijské sauně navrch. Delaneyho gól je posadil do sedla, při hájení náskoku prodal své bohaté zkušenosti kapitán Kjaer. V semifinále narazí na Angličany, kteří se na závěr turnaje vracejí domů do Wembley. Proti Ukrajině rázně šlápli na pedál, takže v závěru ještě stačili ušetřit síly. Skvělý turnaj hrají Sterling a Shaw, probírá se obávaný kanonýr Kane a mezi střelce se zapsal také stoper Maguire.

Trenér Jaroslav Šilhavý hodnotí české vystoupení na EURO

FAČR

Brankář Simón v penaltovém rozstřelu proti Švýcarsku vychytal postup Španělsku. Narazí na Itálii, týmu, který se na EURO jeví snad ze všech nejlépe. V duelu s Belgií potvrdili svůj vysoký standard Barella, Verratti a Insigne.

Sestava čtvrtfinále EURO podle Sport.cz:
Simón (Španělsko) - Kjaer (Dánsko), Maguire (Anglie), Shaw (Anglie) - Barella (Itálie), Delaney (Dánsko), Sterling (Anglie), Verratti (Itálie) - Schick (ČR), Kane (Anglie), Insigne (Itálie).

Reklama