Hlavní obsah

Jsem na vás hrdý, napsal Eriksen dánským spoluhráčům po výhře nad Českem

Baku

Dánské fotbalisty po sobotním vítězství 2:1 nad Českem ve čtvrtfinále mistrovství Evropy ocenil také Christian Eriksen. Devětadvacetiletý záložník, kterého v úvodu šampionátu postihl srdeční kolaps a nyní se zotavuje po operaci, spoluhráčům napsal, že je na ně hrdý. O Eriksenově krátké zprávě na komunikační platformě WhatsApp informoval italský list La Gazzetta dello Sport.

Foto: Dan Mullan, ČTK/AP

Před utkáním Česko - Dánsko byl rozprostřen na hrací ploše obrovský dres dánského reprezentanta Christiana Eriksena.

Článek

Eriksen zkolaboval ve 43. minutě prvního zápasu Dánů ve skupině s Finskem (0:1). Po resuscitaci přímo na trávníku byl už při vědomí převezen do nemocnice. Středopolař Interu Milán při chirurgickém zákroku dostal přístroj na hlídání srdečního rytmu. Po propuštění z kodaňské nemocnice Eriksen navštívil spoluhráče a nyní pokračuje v domácím léčení v Odense.

Český národní tým před čtvrtfinálovým soubojem v Baku podpořil Eriksena tím, že zastupující kapitán Tomáš Souček předal Dánům dres se jménem a číslem bývalého záložníka Ajaxu Amsterodam nebo Tottenhamu podepsaný všemi reprezentanty.

"Já na Christiana myslím každý den. Měl by tu být s námi a jsme rádi, že je naživu. Máme ho s sebou stále v našich srdcích. Byl tu s námi dnes a budeme ho s sebou mít i ve Wembley," řekl dánský trenér Kasper Hjulmand po sobotním duelu.

Jeho svěřence ve středečním semifinále v Londýně čeká domácí favorit Anglie. "Christian vždy byl důležitou součástí týmu a tak to i zůstává. Stále nás mrzí, že tady nemůže hrát s námi, ale jsme šťastní, že mu můžeme dělat radost," uvedl záložník Thomas Delaney, který v Baku už v páté minutě otevřel skóre.

Reklama

Související témata: