Hlavní obsah

Krupnová se vrátila na trůn v anketě Florbalistka sezony a touží po medaili z MS

V prosinci získala útočnice Eliška Krupnová ze švédského celku Pixbo Wallenstam jako první Češka v historii v prestižní anketě magazínu Innebandymagazinet ocenění pro nejlepší florbalistku světa za rok 2020 a v pondělí se vrátila i na český trůn. Po loňském triumfu klubové spoluhráčky Denisy Ratajové byla v pondělí vyhlášena Florbalistkou sezony popáté za posledních šest let.

Foto: Sport.cz

Eliška Krupnová, nejlepší florbalistka světa za rok 2020.

Článek

"Tento rok byl speciální. V zimě jsem dostala také takovou velkou cenu, takže jsem za to moc ráda," uvedla v tiskové zprávě Českého florbalu Krupnová, která s pěti triumfy v jubilejním 20. ročníku anketě vylepšila v svou pozici rekordmanky. Předloni překonala Ilonu Novotnou, která byla vyhlášena nejlepší florbalistkou třikrát.

Krupnová s Ratajovou, kterou letos v hlasování předčila o 46 bodů, opět patřily k hlavním oporám Pixba ve švédské lize. Staronová vítězka ankety byla v dlouhodobé soutěži se 41 body za 30 branek a 11 asistencí z 26 utkání jedenáctá v produktivitě soutěže a stejnou pozici obsadila ve vyřazovací části, v které měla bilanci sedm tref a čtyři přihrávky z devíti duelů.

Ratajová si připsala v základní části 35 bodů (24+11) z 25 utkání a zařadila se na 15. místo produktivity, v play off byla s 11 body (10+1) z devíti duelů desátá. Pixbu pomohly do superfinále, v kterém podlehlo týmu Thorengruppen IBK 4:5.

"Superfinále jsem si zahrála po pěti letech a moc jsem si přála vyhrát titul. Byl to velice těsný zápas a jeden z nejlepších v mém životě. Tak to ale bývá a soupeřky byly o kousíček lepší," podotkla kapitánka české reprezentace.

Na přelomu listopadu a prosince se může těšit už na šestou účast na mistrovství světa, které bude v Uppsale. Majitelka bronzu ze St. Gallenu z roku 2011 touží po další medaili poté, co českému týmu unikla předloni ve švýcarském Neuchatelu ve skvěle rozehraném semifinále s domácím výběrem a poté i po další porážce v prodloužení v duelu o 3. místo s Finskem.

"Pracovaly jsme na tom, aby minulé mistrovství bylo již jen minulostí a stalo se lekcí, která nás požene dopředu a udělá nás silnější, abychom odčinily poslední neúspěch," dodala Krupnová.

Reklama

Související témata: