Hlavní obsah

Skandální moment v semifinále EURO. Dánského brankáře v kritickou chvíli oslnili laserem

Londýn/Praha

Dánští fotbalisté mají za sebou na EURO velký příběh, který skončil až v semifinále, v němž vyčerpaní Seveřané už neměli proti domácí Anglii v prodloužení síly na zvrat. Smrtící ránu jim ve Wembley zasadila situace po hodně kontroverzní penaltě, které navíc předcházelo skandální počínání jednoho z fanoušků snažícího se rozhodit dánského hrdinu v bráně Kaspera Schmeichela.

Foto: Justin Tallis, ČTK/AP

Parádní zákrok dánského brankáře Kaspera Schmeichela v semifinále EURO proti Anglii.

Článek

Angličané sice měli v utkání jasnou převahu, ale pocit křivdy z Dánů asi jen tak nevyprchá. Před zmíněnou penaltovovou situací ze závěru prvního prodloužení se totiž na hřišti ocitly dva míče.

Následný pád Raheema Sterlinga v pokutovém území po lehkém kontaktu s Joakimem Mählem posoudil sudí Danny Desmond Makkelie jako penaltový. Opakované záběry ale odhalily, že nařízený pokutový kop je minimálně velmi přísný.

Seveřané ale u arbitra protestovali marně. Z kritické chvíle je mohl vytáhnout už jen brankář Schmeichel, jehož ale těsně před penaltovou exekucí z kopačky Harryho Kanea oslňoval někdo z hlediště laserem.

Gólman se ale i tak dokázal soustředit a ránu z penaltového puntíku od anglického kanonýra vyrazit. K jeho smůle však opět jen ke Kaneovi, který z dorážky zařídil výhru Albionu.

Celá Anglie bujaře slaví postup do velkého finále po 55 letech, nicméně těžce nesportovní chování jednoho z fanoušků nezůstalo ani na Ostrovech bez odezvy.

„Pokud někdo oslňoval Schmeichela laserem, měl by dostat na fotbal doživotní zákaz," napsal například bývalý anglický reprezentant Stan Collymore na Twitter, kde s ním souhlasila celá řada příznivců.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: