Hlavní obsah

Poklony pro Plíškovou. Je jinou hráčkou, řekl trojnásobný vítěz Wimbledonu. A co píše Kvitová?

Slova uznání za předešlá kola, ale i za to, co udělala z finálového zápasu Wimbledonu si vysloužila Karolína Plíšková. Sice padla, ale kůži proti favoritce česká tenistka nedala lacino.

Foto: Alberto Pezzali, ČTK/AP

Karolína Plíšková ve finále Wimbledonu proti Australance Ashleigh Bartyové.

Článek

Plíšková začala nervózně a zdálo se, že utkání bude jasnou záležitostí. Ale postupně se lepšila a donutila světovou jedničku Ashleigh Bartyovou bojovat ve třech setech.

"Je jinou hráčkou. Takhle jsme mysleli, že bude hrát od začátku. Dostala Bartyovou pod tlak a je vidět, čeho je schopna," řekl během obratu ve druhé sadě pochvalně na adresu Plíškové trojnásobný vítěz Wimbledonu John McEnroe při komentování pro BBC.

"Bojovala a udělala z finále skvělé představení," poznamenal obdobně sedminásobný grandslamový vítěz Mats Wilander na stanici Eurosport.

K životnímu vystoupení na londýnské trávě krajance blahopřála i Petra Kvitová.

"Gratuluji taky Karolíně ke skvělému turnaji," napsala vítězka Wimbledonu z let 2011 a 2014 na sociálních sítích pod gratulaci Bartyové. "Tohle je neobyčejný moment a zasloužený. Nad tenhle pocit není," uvedla Kvitová.

Poklony se česká finalistka dočkala i od bývalé světové jedničky Tracy Austinové. Ta připomněla, že Plíšková hrála první finále Wimbledonu, do kterého se dostala po nepříliš oslnivé sezoně. "Může na sebe být za uplynulých čtrnáct dnů pyšná," uvedla a k duelu dodala: "Odvedla skvělou práci, jak se dostala zpátky do zápasu."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: