Hlavní obsah

Italové od Milána po Palermo slavili fotbalový triumf v ulicích i fontánách

Radostné šílenství v italských ulicích vypuklo v noci poté, co brankář Gianluigi Donnarumma v londýnském Wembley chytil rozhodující penaltu a Itálie podruhé v historii a poprvé od roku 1968 vyhrála mistrovství Evropy ve fotbale. Od Milána po Palermo zněly ulicemi šťastné výkřiky Forza Italia, klaksony aut i salvy dělbuchů a ohňostrojů. Jedna z rozdováděných fanynek pak v euforii svlékla dres a odhalila poprsí. Oslavy si však vyžádaly také jednu oběť a několik zraněných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Italští fanoušci slavili po finále EURO.Video: AP, sntv

 
Článek

V sicilském Caltagirone přišel při autonehodě o život dvaadvacetiletý mladík, který podle policie spěchal slavit. V Miláně bylo zraněno 15 lidí, z toho tři vážně. Jeden z fanoušků přišel o tři prsty, když mu v ruce explodovala zábavná pyrotechnika. V Římě se fanoušci v modrých dresech a s národními vlajkami radostí koupali i ve fontáně di Trevi a tisíce dalších s vlajkami slavily italský triumf v ulicích celé metropole.

Radostné šílenství ovládlo Milán, kde šťastní fanoušci v euforii zastavili dvě tramvaje, na jejichž střechách mávali vlajkami. Další fanoušci zcela zaplnili milánské historické náměstí Piazza del Duomo a další jezdili po městě na skútrech, rovněž s italskými vlajkami.

V Benátkách pluli radující se fanoušci s italskými vlajkami po kanálech historického města na laguně.

Reklama

Související témata: