Hlavní obsah

Rošáda v Edenu, Slavia má nového brankáře

Aktualizováno

Avizovaná výměna je skutečností. Fotbalisty Slavie posílil reprezentační gólman Aleš Mandous z Olomouce, který se v Edenu upsal do června 2026. Opačným směrem na Hanou zamířil na roční hostování brankář Jan Stejskal, kterého si červenobílí mohou případně v zimě stáhnout zpět. Mandous je devětadvacetiletý gólman s reprezentačními zkušenostmi, který na EURO plnil v českém národním týmu roli dvojky. Sešívaní tak budou připraveni pro případ, že by Ondřej Kolář odešel do zahraničí.

Brankář Aleš Mandous přestupuje z Olomouce do SlavieVideo: slavia.cz

 
Článek

Uplynulé tři sezony strávil Aleš Mandous v Olomouci, kde patřil k nejvýraznějším postavám. V pondělí podstoupil v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích zdravotní prohlídku a odcestoval s týmem na soustředění do rakouského Aigenu.

„Aleš Mandous byl dlouhodobě v hledáčku našich trenérů gólmanů, patří mezi špičku naší ligy, což potvrdil i nominací na EURO. Věříme, že do našeho brankářského týmu skvěle zapadne a bude platnou posilou pro Slavii," říká na klubovém webu sportovní ředitel Jiří Bílek.

„Jsem nesmírně rád, že si mě Slavia vybrala. Je to nejlepší tým v lize, ambice mám největší. Na spolupráci s Ondrou Kolářem se moc těším, věřím, že se od něj hodně naučím, bude to skvělá zkušenost. Chci se zlepšovat a pomoct Slavii ke skvělým výsledkům," říká po podpisu smlouvy Mandous.

Dosud odchytal 47 ligových zápasů, v nichž si připsal 16 čistých kont. V uplynulé sezoně patřil k nejlepším gólmanům nejvyšší soutěže a vysloužil si místo v reprezentaci. Premiéru za národní celek si připsal loni v září v Lize národů proti Skotsku, proti kterému nastoupil náhradní výběr. Původní tým musel kvůli koronavirovým komplikacím do izolace.

Naopak Hanáci vítají gólmana Jana Stejskala. „Přichází k nám hostovat jeden rok s tím, že oba kluby mají možnost hostování ukončit. Jeho přesun k nám do Sigmy byl reakcí na odchod Aleše Mandouse, na který jsme potřebovali co nejrychleji odpovědět. Naskytla se nám příležitost získat právě Honzu, a proto jsme ji využili," vysvětluje sportovní manažer Ladislav Minář.

Během tří sezon v nejvyšší soutěži zatím Stejskal zasáhl do 15 utkání.

Reklama

Související témata: