Hlavní obsah

Sparta - Dynamo Moskva 2:2Hložek se trefil, Nita lapil penaltu, generálka skončila smírem

Seeboden
Aktualizováno

Již příští úterý začnou ve Vídni proti Rapidu kvalifikaci o Ligu mistrů. Generálka na novou sezonu fotbalistů pražské Sparty na závěr soustředění v Rakousku skončila smírem. Se sedmým týmem poslední sezony ruské ligy Dynamem Moskva v Seebodenu remizovali 2:2. Trefil se reprezentant Adam Hložek, druhý gól Sparty byl vlastní, brankář Florin Nita chytil penaltu. Letenští hned po utkání míří do Klagenfurtu, odkud odletí domů do Prahy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha během utkání.

Článek

Zatímco plně vytížený Ondřej Čelůstka má ještě volno, další dva účastníci EURO s českou reprezentací si generálku zahráli. A oba se podepsali pod vyrovnání na 1:1, Jakub Pešek trefil břevno a Adam Hložek poslal odražený míč hlavou do sítě.

Pešek se postavil na pravý kraj zálohy a nový dres oblékl vůbec poprvé po návratu do Sparty z Liberce.

Sparta měla problémy s rychlými protiútoky Dynama a dvakrát v zápase prohrávala. Nakonec zachránila aspoň remízu, když si pět minut před koncem Polidarův centr srazil Jevgenjev do vlastní sítě.

„Dostali jsme do hry větší počet hráčů, začíná nám krystalizovat základní sestava. Myslím, že přibližně ze 70 procent bude vypadat jako dnes," hodnotí pro klubovou televizi asistent trenéra Zdeněk Bečka.

„Hlavní je, že už se zapojili reprezentanti Kuba Pešek a Adam Hložek. Oba góly jsme inkasovali po ztrátách ve středu hřiště. Hráči Dynama pak šli sami na branku, což se nám nesmí stávat," dodává. „Ještě to nebylo úplně ono. Neodehrál jsem za poslední dobu tolik utkání. Myslím, že postupem času se do toho zase dostanu. Už se nemůžu dočkat, až začneme hrát!" těší se Adam Hložek.

Sparta tak přípravu končí s bilancí pěti výher, jedné remízy a jedné porážky.

Přípravné fotbalové utkání v Rakousku:
Sparta Praha - Dynamo Moskva 2:2 (1:2)
Branky:13. Hložek, 85. vlastní Jevgenjev - 3. a 35. Tjukavin.
Sparta: Nita - Wiesner (77. Minčev), Ladislav Krejčí mladší (70. Vitík), Štetina (56. Panák), Höjer (70. Polidar) - Pešek (70. Vindheim), Sáček, Pavelka (77. Souček), Dočkal (56. Karabec), Karlsson (56. Ladislav Krejčí starší) - Hložek (70. Pulkrab). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: