Hlavní obsah

Lepší smlouva, nebo odchod! Bude Stanciu ve Slavii brzy balit? Tvrdík reaguje

Aktualizováno

Odejde záložník Nicolae Stanciu v létě z mistrovské Slavie? Už to tak vypadá! Turecký Galatasaray totiž přikládá pod kotel a kolem rumunského fotbalisty začíná být pořádně horko. V Edenu má sice smlouvu ještě na dva roky a trenér Jindřich Trpišovský podle všeho nechce o klíčového hráče přijít. Jenže podle zprávy deníku Sport a třeba i příspěvků na sociálních sítích, které zveřejnil rumunský novinář Emanuel Roşu, je přestup jeho krajana na dobré cestě. K situaci se na sociálních sítích vyjádřil i předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Co k možnému odchodu opory Slavie řekl?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rumunský fotbalista Nicolae Stanciu možná brzy opustí Slavii.

Článek

První nabídka přiletěla do vršovického klubu už před časem, turecký gigant byl za Rumuna ochotný vysázet v přepočtu asi 110 milionů korun, jenže o téhle sumě se nemělo smysl bavit. Stanciu má pro Slavii větší cenu. Jenže už v tuhle chvíli záložník vycítil šanci, že by si případným přestupem mohl výrazně platově polepšit. I proto vyjádřil přání, že by se mu změna klubových barev zamlouvala.

Jenže o ničem podobném nechtěli v Edenu ani slyšet. Ovšem jednání mezi kluby se nezastavila, zvláště když turecký klub navýšil nabídku. Nejprve převýšila 150 milionů korun, o čemž informoval zmíněný rumunský expert. „Exkluzivně. Nabídka Galatasaraye za Nicolae Stanciua ze Slavie se pohybuje kolem 6 milionů eur. Zdroje blízké jednání tvrdí, že kluby danou věc řeší, hráče přestup zajímá, ale na Slavii nijak netlačí," uvedl Roşu už 11. července.

Realita ovšem nejspíš vypadá postupem dní trochu jinak a podle Sportu už Stanciu vedení Slavie oznámil, že by chtěl momentálně nejlepší český klub opustit, a to zejména kvůli lepšímu finančnímu ohodnocení ze strany Galatasaraye. Proslýchá se přitom, že nyní vydělává v sešívaném dresu přes milion korun měsíčně, ale lepší gáži prostě nedokáže odolat. Pokud by měl v Edenu dál zůstat, představoval by si náležité finanční vylepšení kontraktu.

A myšlenek na získání hráče se nevzdává ani turecký klub, jenž podle všeho navýšil nabídku na Stanciua až na zhruba dvojnásobek původně nabízené ceny. Ve hře je nyní 200 milionů korun, což už je pochopitelně i pro české šampiony zajímavější suma. V pondělí pak navíc rumunský novinář Emanuel Roşu přidal na sociální sítě příspěvek, který nasvědčuje tomu, že by se mohla přiblížit chvíle, kdy Stanciu bude v Edenu balit. „Galatasaray a Slavia dnes opět jednaly o ceně za přestup. Konečná dohoda nebyla uzavřena, ale je hodně blízko," napsal v pondělí pozdě večer rumunský expert.

Na twitteru se pak k situaci vyjádřil také předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. "Je právem klubu předkládat nabídky na naše hráče. Musí se vždy jednat zajímavou nabídku pro Slavii i hráče samotného. Mluvil jsem s prezidentem Galatasaray na jeho žádost a žádná dohoda nevznikla. A vždy musí dojít ke shodě vedení klubu a trenérů," uvedl na svém účtu v reakci na jeden z příspěvků ohledně možného odchodu Stanciua z mistrovského klubu.

Otázkou tedy je, zda po štaci ve Spartě, jejíž fanoušci se na rumunskou hvězdu kvůli odchodu k rivalovi hodně zlobí a při derby na hřiště létaly plyšové krysy, se Stanciu brzy rozloučí i se Slavií. S ní získal vytoužené trofeje, leč nyní zřejmě touží posunout se za finančně lákavější nabídkou do jiného klubu. Z příspěvku šéfa Slavie Tvrdíka to momentálně vyhlíží tak, že k žádné dohodě zatím nedošlo.

Odejde podle vás rumunský fotbalista Nicolae Stanciu v létě ze Slavie?
Ano
87,1 %
Ne
12,9 %
Celkem hlasovalo 12560 čtenářů.

Reklama