Hlavní obsah

Křepčící Češi! Divoké oslavy šampionů skončily průšvihem, Stanley Cup nepřežil

Snili o tom, že se po osmadvaceti letech znovu dočkají zisku Stanley Cupu, jenže fanoušci Montrealu se ho nakonec nedočkali, protože Canadiens ve finále play off NHL uhráli jen jedinou výhru, takže se slavným pohárem se stejně jako loni mazlí hokejisté Tampy Bay. V nejbližších dnech však svatý grál přeci jen do Montrealu zamíří. Ovšem příznivci Habs si to takhle jistě nepředstavovali...

Hokejisté Tampy Bay slavili na lodích zisk Stanleyova poháruVideo: WFTS, sntv

 
Článek

Už pět dní se hokejisté Lightning radují ze zisku nejslavnější hokejové trofeje a intenzita oslav se rozhodně nesnižuje.

V pondělí měli hráči včetně Čechů Jana Rutty a Ondřeje Paláta na programu slavnostní průvod, kdy se Stanley Cup podával z jedné loďky na druhou. Na nábřeží řeky Hillsborough v centru Tampy jeho cestu sledovaly tisíce fanoušků.

Foto: Nathan Ray Seebeck, Reuters

Ondřej Palát slaví s fanoušky Tampy Bay zisk Stanley Cupu.

A tak mohli třeba vidět, jak ruský gólman Andrej Vasilevskij chodí na lodi s Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off NHL nasazenou na hlavě nebo Ondřeje Paláta se Stanley Cupem nad hlavou, který je „sprchován" krajanem Janem Ruttou.

Foto: Phelan M. Ebenhack, ČTK/AP

Ondřeje Paláta se Stanley Cupem nad hlavou "sprchuje" krajan Jan Rutta.

Role režiséra oslav se ujal útočník Alex Killorn, jenž na závěr s Nikitou Kučerovem s pohárem předvedli divokou jízdu na vodním skútru mezi plavidly.

„Moc mě těší, že se můžu o radost podělit se všemi lidmi v Tampě a se svou rodinou," uvedl majitel Lightning Jeff Vinik pro web NHL.com. "Můj terapeut mi řekl, že si mám užívat každou chvilku. A tuhle chvíli si můžeme užít všichni společně. Je to nádherné. Stejně jako loni," citovala vlastníka česká verze zámořského serveru.

Radost hráčům nezkazil ani hustý déšť, byť kvůli bouřce nakonec nedošlo na plánované setkání s fanoušky v parku Juliena B. Lanea.

Pondělním odpolednem však juchání s trofejí na nějaký čas skončilo. Na sociální sítě totiž unikly fotografie Pata Maroona s pohárem, na kterých je viditelné, že Stanley Cup hokejisté Tampy poničili a čeká jej oprava.

Replika poháru (ten originální hráči na oslavách nemají) tak musí zamířit do „servisu" do Montrealu. Fanoušci Canadiens ale měli jiné představy o Stanley Cupu v jejich městě...

Foto: Nathan Ray Seebeck, Reuters

Brankář Andrej Vasilevskij s Conn Smithe Trophy na hlavě.

Reklama