Hlavní obsah

Rasistické urážky, ale i podpora. Zdrcený Rashford vydal prohlášení

Hned tři reprezentanti Albionu selhali během finálového penaltového rozstřelu EURO mezi Anglií a Itálií. Mezi největší nešťastníky nedělního večera ve Wembley patří také fotbalista Manchesteru United Marcus Rashford. Ten se stal následně terčem rasistických urážek části zklamaných anglických fanoušků. I manchesterská nástěnná malba s jeho podobiznou byla poničena vandaly. Fotbalista vydal k celé situaci obsáhlé prohlášení, ve kterém se omluvil za to, že pokutový kop neproměnil.

Foto: Carl Recine, Reuters

Angličan Marcus Rashford poté, co neuspěl v penaltovém rozstřelu.

Článek

Těžké životní chvíle zažívá po prohraném finále evropského fotbalového šampionátu hvězda United Rashford. Část příznivců mu selhání v penaltovém rozstřelu odpustit nehodlá a krom rasistických urážek se Rashford dočkal i poničení známé nástěnné malby.

Už během pondělí se ale u pomalované zdi začaly objevovat vzkazy podpory, které hanlivé nápisy překryly. To, že fotbalista neprožívá zrovna nejlehčí chvíle kariéry, je zjevné i z jeho obsáhlého prohlášení, které třiadvacetiletý útočník zveřejnil na sociálních sítích.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Nástěnnou malbu s podobiznou fotbalisty Marcuse Rashforda vandalové poničili, hanlivé nápisy už ale překryly vzkazy podpory.

„Nevím, kde začít, ani nevím, jak vyjádřit, jak se v tuto chvíli cítím," napsal Rashford. „Na penalty jsem si vždycky věřil, ale tentokrát jsem se necítil nejlépe... nedopadlo to dobře. Cítil jsem, že jsem zklamal spoluhráče, zklamal všechny... Jediné, co můžu říct, je, že se omlouvám," napsal mimo jiné Rashford.

Ve zbývající části textu fotbalista píše o hrdosti hrát za národní tým a vysvětluje, že to byl vždy jeho sen. Závěrem poděkoval za podporu, kterou se mu dostává v jeho rodném Manchesteru.

Reklama

Související témata: