Hlavní obsah

Milí Angličané, penaltové trauma si zasloužíte. Tohle už nechceme vidět, kárá fotbalová legenda

Dění v Anglii během vyvrcholení fotbalového EURO rozproudilo ve zbytku Evropy vesměs vlnu znechucení a vystřízlivění ze sympatií vůči kolébce fotbalu. Na vlnu kritiky naskočil i legendární německý fotbalista Lothar Matthäus. Nechal se slyšet, že Anglie „si své penaltové trauma zaslouží.“

Foto: Laurence Griffiths, Reuters

Obrovské zklamání v táboře fotbalové Anglie po porážce ve finále EURO. Trenér anglických fotbalistů Gareth Southgate vzal na sebe plnou zodpovědnost za neúspěšný penaltový rozstřel ve finále mistrovství Evropy s Itálií.

Článek

Narážel pochopitelně na letitý komplex Albionu z penaltových rozstřelů, který jako noční můra ožil v nedělním finále ve Wembley. V týmu Garetha Southgatea selhali hned tři exekutoři a pohár pro mistry si tak nakonec vystříleli Italové.

A někdejší držitel Zlatého míče a mistr světa Matthäus neměl s Angličany žádné slitování.

„Angličtí fanoušci byli nepřátelští vůči malé holčičce v německém dresu. Pak také pískali při národních hymnách soupeřů. Dánský brankář Kasper Schmeichel byl oslepován laserem během penalty, které předcházelo simulování Raheema Sterlinga," rozepsala se legenda Bayernu Mnichov pro Sport Bild.

„K tomu musím připočítat rasovou nenávist vůči vlastním hráčům. Milí Angličané, tohle bylo nesportovní chování, na jaké jsme od vás nebyli zvyklí. A už ho znovu nikdy nechceme vidět," pokračoval.

„Takže, je mi líto hráčů, ale vaše trauma si zasloužíte," dodala 60 letá ikona.

Reklama

Související témata: