Hlavní obsah

Messi ustoupil. S platem půjde rapidně dolů, s Barcelonou podepsal novou smlouvu

Aktualizováno

Hvězdný argentinský záložník Lionel Messi se podle španělských médií domluvil s Barcelonou na nové pětileté smlouvě. Čtyřiatřicetiletý fotbalista kvůli pokračování v katalánském klubu přistoupil na snížení platu o padesát procent.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lionel Messi bude v Barceloně pokračovat

Článek

Messimu předchozí čtyřletá smlouva, která mu údajně vynesla 138 milionů eur za sezonu, skončila v červnu. Podpis nového kontraktu komplikovaly finanční možnosti klubu a také pravidla finanční fair play španělské ligy, protože Barcelonu tíží dluh přesahující miliardu eur.

Staronový předseda klubu Joan Laporta proto od březnového návratu do funkce dělal všechno pro to, aby snížil výdaje na platy hráčů a Barcelona mohla Messiho udržet a současně splnit pravidla. Šéf La Ligy Javier Tebas totiž Kataláncům pohrozil, že nebudou mít žádné úlevy.

Messi působí v Barceloně od 13 let a v roce 2004 se dostal do prvního týmu. Celkem za klub odehrál rekordních 778 zápasů a s 672 brankami je i jeho nejlepším střelcem. S klubem získal deset titulů a čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů.

Na kontě má také šest rekordních Zlatých míčů a o víkendu ukončil triumfem na mistrovství Jižní Ameriky čekání na první trofej s reprezentací. Argentině k titulu pomohl čtyřmi góly a pěti asistencemi.

Reklama

Související témata: