Hlavní obsah

Takhle ji neznáte. Slovenská hvězda Vlhová se předvedla v netradiční roli

Slovenská alpská lyžařka Petra Vlhová se připravuje na olympijskou sezonu, čas si ale najde i na rozptýlení od tréninku. Jako členka Vojenského sportovního centra Dukla si nedávno v Žilině užila zážitkový den se zvláštními jednotkami Armády Slovenské republiky. Jak to šestadvacetileté mistryni světa a držitelce velkého křišťálového glóbu za celkové vítězství v SP šlo se zbraní v ruce, se můžete podívat ve videu uvnitř článku.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská lyžařka Petra Vlhová pózuje s velkým křišťálovým glóbem za celkové vítězství ve Světovém poháru.

Článek

Vlhová se po veleúspěšném ročníku rozešla s koučem Liviem Magonim a v olympijské sezoně ji povede Švýcar Mauro Pini. Letní přípravu si Vlhová zpestřila netradičním zážitkem.

„Petra je nepochybně pýchou Slovenska ve sjezdovém lyžovaní a my jsme nesmírně hrdí, že je členkou Vojenského sportovního centra Dukla. S Petrou jsem se nedávno sešel, abychom hovořili o možnostech podpory a dalších vizích v oblasti sportu. Věnovali jsme jí jedinečný zážitkový den s našimi speciály v Žiline," napsal k videu na Facebooku ministr obrany Slovenska Jaro Naď.

Vlhová v uplynulé sezoně získala jako první slovenská lyžařka v historii velký křišťálový glóbus za celkové vítězství v SP.

O rok dříve ovládla pořadí slalomu, dvakrát kralovala paralelním disciplínám. V roce 2019 vybojovala titul mistryně světa v obřím slalomu a přidala stříbro v kombinaci a bronz ve slalomu, letos v Cortině d'Ampezzo získala do sbírky dvě stříbrné medaile ze slalomu a kombinace.

Reklama

Související témata: