Hlavní obsah

Šokovaná česká tenistka. Takovou šlupku jsem nikdy nedostala, smála se Hradecká

Praha

Parádními výkony se na domácím turnaji Livesport Prague Open prezentují české tenistky. Ve dvouhře si o titul zahrají Barbora Krejčíková s Terezou Martincovou, v deblu budou o triumf bojovat Lucie Hradecká s Marií Bouzkovou, které vyzvou srbsko-slovenský pár Stojanovičová, Kužmová. Právě semifinálový duel českého páru však přinesl jeden hodně netradiční moment a české hráčky na něj možná dlouho nezapomenou.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zprava Lucie Hradecká a Marie Bouzková

Článek

Ostřílená Lucie Hradecká s Marií Bouzkovou si na pražském turnaji ve Stromovce počínají ve velkém stylu. Ve třech dosavadních zápasech neztratily ani set. Jejích poslední obětí se stal americko-australský pár Muhammadová, Sandersová. Češky vyhrály bez problémů 6:3, 6:4.

Okamžik, který se do myslí fanoušků zapsal nejvíce, přišel ve druhé hře druhé sady. Dvaadvacetiletá Bouzková při jedné z výměn smečí nad hlavou trefila svou o čtrnáct let starší parťačku přímo do hlavy. "Dlouho jsem takovou šlupku nedostala. Snažila jsem se být co nejníž pod sítí, níže jsem snad už být nemohla. Dostala jsem to přímo do zátylku." smála se během pozápasového rozhovoru Hradecká.

"Potom mi začal trošku tuhnout krk. Ráno jsem ale říkala, že jsem trošku ospalá, tak mě asi Marie chtěla probudit," pokračovala dobře naladěná vítězka 25 deblových turnajů.

Moment, který na pár sekund vyděsil fanoušky v hledišti, tak měl šťastný konec. Omluvné gesto zjevně zaskočené Bouzkové přijala její parťačka s širokým úsměvem. I přes nepříjemný okamžik český pár game vyhrál, následně i celý druhý set a mohl tak slavit postup do finále.

Bouzková s Hradeckou získaly na okruhu zatím jeden společný titul, o druhý se pokusí zabojovat v neděli. Jejich duel s Kužmovou se Stojanovičovou začíná od 11:00.

Reklama

Související témata: