Hlavní obsah

Krejčíková - Martincová 6:2, 6:0Čistá práce! Krejčíková smetla ve finále krajanku a vyhrála Prague Open

Aktualizováno

Pražský tenisový turnaj okruhu WTA má domácí šampionky. Na tvrdém povrchu areálu Sparty ve Stromovce potvrdila svoji formu Barbora Krejčíková a ve finále deklasovala krajanku Terezu Martincovou 6:2 a 6:0. Ve čtyřhře zvítězily Lucie Hradecká a Marie Bouzková, které ve finále Livesport Prague Open zdolaly 7:6 a 6:4 turnajové jedničky Slovenku Viktórii Kužmovou a Ninu Stojanovičovou ze Srbska.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Vítězka Barbora Krejčíková z ČR (vpravo) a poražená finalistka Tereza Martincová z ČR.

Článek

Pětadvacetiletá Krejčíková se letos i v kariéře radovala už z třetího titulu ve dvouhře mezi elitou. Předtím uspěla na antuce ve Štrasburku a senzačně na grandslamovém Roland Garros. Ve světovém žebříčku by se měla posunout na 11. místo a bude českou dvojkou.

"Jsem šťastná. Ani nedokážu slovy popsat své pocity. Jsem moc ráda, že se mi to povedlo před domácím publikem," řekla druhá nasazená Krejčíková na kurtu. "Výsledek byl neúprosný, ale tak jednoduché to nebylo. První set byl hodně vyrovnaný, hodně shod a výhod."

Krejčíková vládla pestrou a téměř bezchybnou hrou. Od stavu 1:2 získala jedenáct her v řadě a stejně jako ve čtvrtfinále s Kateřinou Siniakovou uštědřila krajance "kanára". Mečbol proměnila už po hodině a pěti minutách hry a vyslechla si ovace více než pěti set diváků.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Současný pražský turnaj má díky Krejčíkové od svého zařazení na elitní okruh už čtvrtou domácí vítězku. Jako první ve Stromovce uspěla v roce 2015 Karolína Plíšková, o rok později Lucie Šafářová a v roce 2018 Petra Kvitová. Předešlé ročníky se hrály na antuce.

Hradecká s Bouzkovou slaví druhý titul

Hradecká s Bouzkovou v prvním setu prohrávaly už 3:5, ale odvrátily tři setboly a tie-break pro sebe získaly poměrem 7:3. Druhá sada byla přehlídkou ztracených podání. Sérii šesti brejků za sebou ukončila jako první česká dvojice a Hradecká za stavu 5:4 rozhodla.

"Dneska se to poprvé zadrhávalo, obě jsme byly zpomalenější, ale jednou to přijít muselo. Přesto to bylo vítězný, což se cení nejvíc," řekla Hradecká. "Nemůže to být lepší, než hrát doma a vyhrát titul, to je sen. Atmosféra byla super a strašně nám pomohla," dodala Bouzková.

Hradecká s Bouzkovou nastoupily do třetího společného finále a vítězstvím navázaly na nedávný úspěch z Birminghamu. Šestatřicetiletá Hradecká rozšířila svou sbírku na 26 deblových titulů včetně dvou triumfů na grandslamech. O 14 let mladší Bouzková slavila ve čtyřhře podruhé.

Hradecká s Bouzkovou nastoupily do třetího společného finále a vítězstvím navázaly na nedávný úspěch z Birminghamu. Šestatřicetiletá Hradecká rozšířila svou sbírku na 26 deblových titulů včetně dvou triumfů na grandslamech. O 14 let mladší Bouzková slavila ve čtyřhře podruhé.

Carreňo získal v Hamburku druhý titul v sezoně

Španělský tenista Pablo Carreňo vyhrál turnaj v Hamburku a získal druhý titul v sezoně. V dnešním finále porazil 6:2 a 6:4 Srba Filipa Krajinoviče, který naopak promarnil šanci na první úspěch na okruhu ATP.

Třináctý hráč světa Carreňo potvrdil roli favorita a soupeři, kterému ve světovém žebříčku patří 44. příčka, nedal šanci. Nakonec zvítězil za hodinu a 23 minut a připsal si celkově šestý titul v kariéře. Letos už ovládl dubnový turnaj v Marbelle.

Zidanšeková porazila Burelovou a v Lausanne získala první titul

Slovinská tenistka Tamara Zidanšeková získala v Lausanne první titul v kariéře. Turnajová jednička ve finále po obratu porazila 4:6, 7:6 a 6:1 Claru Burelovou z Francie.

Třiadvacetiletá Zidanšeková se premiérového titulu dočkala na třetí pokus. Poprvé neuspěla předloni v Norimberku a poté letos Bogotě. V obou případech prohrála ve třech setech, tentokrát však rozhodující sadu s přehledem zvládla.

Bývalou juniorskou světovou jedničku Burelovou připravila o možnost získat první titul v kariéře. Dosavadním maximem dvacetileté Francouzky na okruhu WTA byl postup do čtvrtfinále únorového turnaje v Lyonu.

Turnaj v Bastadu vyhrál norský tenista Ruud a překonal otce

Norský tenista Casper Ruud na turnaji v Bastadu potvrdil roli nejvýše nasazeného hráče a připsal si druhý titul v sezoně. V dnešním finále porazil dvakrát 6:3 Argentince Federica Coriu.

Dvaadvacetiletý Ruud si pro celkově třetí titul v kariéře došel bez větších problémů. Triumfem v Bastadu navíc překonal svého otce Christiana, který si na švédské antuce v roce 1995 zahrál své jediné finále na okruhu ATP. Už loni otce připravil o norské maximum ve světovém žebříčku.

O sedm let starší Coria nastoupil ve finále poprvé a promarnil šanci přidat další titul do rodinné sbírky. Jeho starší bratr a bývalý třetí hráč světa Guillermo Coria během kariéry triumfoval ve dvouhře devětkrát.

Turnaj v Budapešti vyhrála Putincevová a má druhý titul

Tenisový turnaj v Budapešti vyhrála Kazaška Julia Putincevová a získala druhý titul na okruhu WTA, první po dvou letech. Ve finále nasazená jednička porazila Ukrajinku Anhelinu Kalininovou za necelou hodinu a čtvrt 6:4, 6:0.

Šestadvacetiletá 42. hráčka světa Putincevová vstoupila do utkání brejkem, totéž se jí během zápasu podařilo ještě čtyřikrát. Sama naopak neudržela servis jen jednou a k titulu z Norimberku z května 2019 přidala druhý turnajový primát.

O dva roky mladší Kalininová, která je na žebříčku na 95. místě, v prvním finále v kariéře držela s ruskou rodačkou krok jen v prvním setu. Ve druhém uhrála jen sedm fiftýnů a dostala potupného "kanára".

Anderson se dočkal v Newportu

Jihoafrický tenista Kevin Anderson porazil ve finále turnaje v Newportu Američana Jensona Brooksbyho 7:6, 6:4 a po dvou a půl letech, kdy i kvůli různým zdravotním problémům vypadl z elitní stovky, slaví sedmý titul na okruhu ATP. Pětatřicetiletý Anderson, který v Newportu dostal divokou kartu, si k finálovému triumfu pomohl 16 esy.

V maratonském prvním setu si oba hráči drželi podání až do tie-breaku. V něm si jako první vypracoval setbol o 15 let mladší Brooksby, ale dvakrát šanci nevyužil a nakonec prohrál 8:10. Hned v úvodní hře druhé sady se Andersonovi povedl brejk, náskok udržel až do konce a po dvou a čtvrt hodinách proměnil druhý mečbol.

Finalista dvou grandslamů Anderson, který je v žebříčku až na 113. místě, naposledy slavil turnajový triumf v lednu 2019 v Pune. V této sezoně bylo jeho dosavadním maximem na okruhu čtvrtfinále.

PRAGUE OPEN (tvrdý povrch, dotace 236.238 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Hradecká, Bouzková (3-ČR) - Kužmová, Stojanovičová (1-SR/Srb.) 7:6 (7:3), 6:4.
Dvouhra - finále:
Martincová - Krejčíková 2:6, 0:6
HAMBURK (antuka, dotace 1,168.220 eur):
Dvouhra - finále:
Carreňo (2-Šp.) - Krajinovič (6-Srb.) 6:2, 6:4
Čtyřhra - finále:
Pütz, Venus (2-Něm./Austr.) - Krawietz, Tecau (1-Něm./Rum.) 6:3, 6:7 (3:7), 10:8.
LUASANNE (antuka, dotace 235.238 dolarů):
Dvouhra - finále:
Zidanšeková (1-Slovin.) - Burelová (Fr.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:1
Čtyřhra - finále:
Bandecchiová, Waltertová (Švýc.) - Eikeriová, Grammatikopulová (Nor./Řec.) 6:3, 6:7 (3:7), 10:5
BUDAPEŠŤ (antuka, dotace 235.238 dolarů):
Dvouhra - finále
Putincevová (1-Kaz.) - Kalininová (Ukr.) 6:4, 6:0
NEWPORT (tráva, dotace 535 535 dolarů)
Dvouhra - finále
Anderson (8-JAR) - Brooksby (USA) 7:6 (10:8), 6:4
Čtyřhra - finále
Sock, Blumberg (USA) - Pospisil, Krajicek (Kan./USA) 6:2, 7:6 (7:3)

Reklama

Související témata: