Hlavní obsah

Sparta jako první zažije nový systém. Letenský Hulk si s ním vrásky nedělá

Praha

Prakticky celou minulou sezonu promarodil, ve výpravě do Vídně už ovšem nechybí. Fotbalisté pražské Sparty se k úvodnímu úternímu duelu 2. předkola Ligy mistrů s Rapidem přesunuli i se stoperem Lukášem Štetinou. „Pevně věřím, že jsme na zápas připraveni nejlépe, jak šlo. Na hřišti ukážeme, co jsme trénovali a kvalita bude doufám na naší straně. Chceme zápas za každou cenu zvládnout,“ ujišťuje slovenský reprezentant v rozhovoru pro klubovou televizi.

Foto: sparta.cz

Sparťan Lukáš Štetina před odletem do Vídně.

Článek

Ostrý start sezony se blíží. V pondělí ráno se výprava Sparty sešla na Strahově a společně pak odjela na Letiště Václava Havla, odkud odletěla do Vídně.

Letenští budou první českým týmem, který na pohárové scéně okusí letošní novinku. V přípravě rovnosti už nebude o postupujícím rozhodovat větší počet gólů vstřelených na hřišti soupeře.

„Novinka se může projevit, ale nemyslím, že to bude nějak výrazný prvek. Pořád je hlavní dát víc gólů než soupeř," nedělá si Lukáš Štetina vrásky.

Letenský Hulk by měl mužstvu dodat patřičný důraz. „Už od příjezdu na soustředění do Rakouska jsme se na Rapid takticky zaměřovali. Měli jsme hodně videorozborů, analýz jednotlivých hráčů. Máme je v hlavě, věřím, že informací je dostatek. Pak už bude na nás, jak je využijeme," líčí.

Ve Vídni se bude hrát s fanoušky, ale sparťani tam nebudou.

„Těším se, že diváků by tam mělo být hodně. Zápasy v přípravě bez diváků byly ochuzené, to samé většina utkání v minulé sezoně. Takže se hodně těším na atmosféru, i když v hledišti budou jen fanoušci soupeře. Utkání bude mít správný náboj. A o týden později se zase předvedou naši fanoušci," usmívá se Štetina.

Reklama

Související témata: