Hlavní obsah

Budějovičtí hokejisté zahájili přípravu na ledě, o smlouvu bojuje Bučko

Pod vedením nových trenérů i s řadou posil v čele s útočníkem Milanem Gulašem dnes začali přípravu na ledě hokejisté Českých Budějovic. Hlavní kouč Jaroslav Modrý, který v létě nahradil na střídačce Motoru Václava Prospala, přivítal vedle Gulaše například i Lukáše Pecha nebo novou brankářskou jedničku Dominika Hrachovinu. O místo v kádru se bude ucházet i slovenský reprezentační bek Martin Bučko, který hrál naposledy za Pardubice.

Foto: https://hcmotor.cz

Jaroslav Modrý je novým hlavním trenérem hokejistů extraligových Českých Budějovic.

Článek

"S přípravou jsme spokojení. Důležité bylo, že se nikdo nezranil. To, co jsme si naplánovali, jsme udělali a hráči jsou zdraví, což je důležité," uvedl asistent trenéra Patrik Martinec k "suché" přípravě na klubovém webu. Jihočeši se v prvním týdnu tréninku na ledě chtějí zaměřit na "zapracování" a přípravu budou řídit vybraní hráči Gulaš, Pech a Jan Piskáček. "Potřebujeme, aby lídři byli lídry," řekl Modrý.

Motor v minulé sezoně obsadil po svém návratu do extraligy beznadějně poslední místo, což mu ale s ohledem na fakt, že nikdo nesestupoval, tolik nevadilo. V létě ale nastaly v kádru velké změny. Mužstvo opustili například brankář Marek Čiliak, obránci Pavel Pýcha, René Vydarený nebo útočník Zdeněk Doležal. Na jejich místa přišli Hrachovina, Piskáček, Petr Šenkeřík, David Štich, Gulaš, Pech, Jindřich Abdul, Martin Hanzl nebo Michal Vondrka.

Jediným hráčem, jenž dnes chyběl na ledě, byl americký obránce Conor Allen. "Conor dneska přiletí, takže se do tréninku zapojí od úterý," uvedl Martinec.

České Budějovice mají před startem extraligy v programu devět přípravných zápasů. První je čeká ve čtvrtek 5. srpna, kdy se mají představit v Plzni. Generálkou na start nejvyšší soutěže pro ně bude souboj s Lincem v neděli 5. září. O pět dnů později nastoupí Jihočeši na ledě mistrovského Třince v 1. kole extraligy.

Reklama

Související témata: