Hlavní obsah

Pardubice už se připravují i se zámořskými posilami

Pardubice

Už i s dvojicí zámořských posil Dennisem Robertsonem a Anthonym Camarou dnes zahájili závěrečnou část přípravy na start extraligy hokejisté Pardubic. Trenér Richard Král měl na ledě k dispozici i další posily v čele s Dominikem Frodlem, Janem Košťálkem, Davidem Ciencialou, Markem Heclem nebo Adamem Musilem.

Foto: http://hcdynamo.cz

Trenér hokejistů Pardubic Richard Král

Článek

"Konečně jsme spolu a tým se bude dávat dohromady, hráči se vzájemně poznají. Celý týden bude takový více seznamovací a od příštího týdne začneme normálně trénovat," uvedl Král na klubovém webu.

První týden se budou hráči připravovat jednofázově. "Druhý týden už budeme trénovat dvoufázově, kdy budeme i hrát. Poté už budeme kádr trošičku zužovat, někteří odejdou po prvním týdnu, někteří tady budou ještě druhý týden a pak uvidíme, kdo půjde do přáteláků," doplnil Král.

Na začátku další části přípravy na ledě chyběli zranění Robert Kousal a Denis Kusý, junior Michal Hrádek je s reprezentací do 20 let ve Finsku.

Ambiciózní Dynamo v létě pokračovalo v posilování kádru a tým doplnila řada hráčů s reprezentačními zkušenostmi. "Určitě máme v hlavě, co od každého hráče můžeme očekávat, proč jsme je sem brali, takže víme, kam s kým počítáme. Akorát budeme ladit složení jednotlivých dvojic, trojic. V hlavě už samozřejmě něco máme, ale to ještě uvidíme," uvedl Král s tím, že trenéři budou plány upravovat i podle přípravných zápasů.

Východočeši by před startem extraligy měli odehrát devět utkání. První je čeká v úterý 3. srpna, kdy se představí ve Vítkovicích. Generálkou na nejvyšší soutěž pro ně bude turnaj ve Švýcarsku na konci srpna.

Reklama

Související témata: