Hlavní obsah

Smělý odhad? Prskavec, Ondra a debl! Česko bude mít v Tokiu tři zlaté

Tři zlaté a jednu stříbrnou medaili by si měli podle předpovědi agentury AP odvézt z olympijských her v Tokiu čeští sportovci. Vítězství v Japonsku přisoudila vodnímu slalomáři Jiřímu Prskavcovi, Adamu Ondrovi při premiéře sportovního lezení a tenistkám Barboře Krejčíkové a Kateřině Siniakové ve čtyřhře. Stříbro by mělo patřit kajakáři Josefu Dostálovi na kilometrové trati.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Barbora Krejčíková s pohárem po výhře nad Terezou Martincovou při Prague Open. Podle AP vyhraje i na olympiádě, a to ve čtyřhře.

Článek

Dokonce 11 cenných kovů přisoudil českým olympionikům model společnosti Deloitte podle aktuálních ekonomických a demografických statistik. Stejný počet medailí předpovídala už v dubnu také analýza společnosti Gracenote Sports. Podle ní vybojuje česká výprava v japonské metropoli dvě zlaté, tři stříbrné a šest bronzových medailí.

AP se v konkrétních odhadech shoduje s Gracenote pouze na Prskavcovi. Analytici Gracenote další zlato přiřkli nespecifikovaným deblistkám. Ondra a Dostál by podle Gracenote měli získat bronz.

Odborníci AP v soutěži judistů nevěří, že Lukáš Krpálek získá další olympijské zlato. Jediný český šampion z Ria podle nich vyjde v nejtěžší hmotnostní kategorii naprázdno, na vítězství agentura tipuje francouzskou legendu Teddyho Rinera. Podle Gracenote si Krpálek odveze z Japonska bronz.

Kolik zlatých podle vás získají čeští sportovci v Tokiu?
žádnou
6,1 %
1
9,7 %
2
22,1 %
3
23,7 %
4
12,7 %
5
3,5 %
více než 5
22,2 %
Celkem hlasovalo 2873 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Odhad