Hlavní obsah

Přiblíží se Jablonci vědátoři, nebo Skotové? Těžko vybírat, favorit nebudeme, ví Hübschman

Jablonec nad Nisou

Nejen Spartu na Rapidu ve Vídni, ale český fotbal dnes bude ostře sledovat i souboj Celticu s Midtjyllandem. Na toho horšího ve 2. předkole Ligy mistrů totiž v kvalifikaci o Evropskou ligu narazí Jablonec. Přestože Severočeši nebudou ani v jednom případě favoritem, los na severu spíš přivítali. Druhou variantou totiž byl poražený z dvojice PSV Eindhoven a Galatasaray.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Hübschmann v akci na archivním snímku.

Článek

„S losem jsem tak nějak plus minus spokojenější, když nám přišel Celtic nebo Midtjylland," uvedl jablonecký kapitán Tomáš Hübschman.

„Na stadionu Celticu jsem osobně hrál. Když byl stadion plný a nastupujete na hřiště, je to hodně elektrizující. Tam je hodně znát, jestli tam jsou lidi. Midtjylland je takový vědecký fotbal, hodně sází na statistiky a data hráčů. Jdou nějakou svou cestou, mají kvalitu a dostávají se pravidelně do pohárů," poznamenal k možným protivníkům vítěz Poháru UEFA v roce 2009.

S oběma mají české týmy zkušenost hned z minulé sezony. Sparta porazila skotský velkoklub ve skupině Evropské ligy dvakrát 4:1, s dánským vicemistrem vloni vypadla z kvalifikace Ligy mistrů pražská Slavia.

„Obě dvojice byly zvučné a silné. Celtic je silný tým, má tradici, a pokud bude plný stadion, bude to hodně těžké. Midtjylland vyřadil Slavii, dánský fotbal má teď zvuk a boom po evropském šampionátu. Stejně tak týmy z druhé dvojice, co nám hrozila, Galatasaray i PSV, jsou kvalitní velkokluby," poznamenal kouč Petr Rada.

Jablonečtí budou chtít v kvalifikaci zaplašit svou noční můru v předkolech, z nichž se ještě nikdy v historii do hlavní fáze neprodrali. A v uplynulých dvou sezonách ji ještě prohloubili. Zelenobílí totiž vypadli vloni s Dunajskou Stredou, rok předtím s Pjunikem Jerevan.

„Ukáže se to na hřišti. Viděli jsme v minulých letech, že minimálně jednou jsme byli favorité a nezvládli jsme to. Teď jako favorit nebudeme. Soupeře si těžko vybírat v téhle fázi," uzavřel Hübschman. Dnešní večer napoví, na koho 5. srpna na Střelnici Radův tým nastoupí.

Reklama

Související témata: