Hlavní obsah

Hokejisté Litvínova vstoupili do závěrečné části přípravy, na ledě chyběl Lukeš

Po pondělních kontrolních fyzických testech dnes hokejisté Litvínova zahájili závěrečnou část přípravy na extraligovou sezonu. Na ledě nechyběl ani útočník Richard Jarůšek, jehož setrvání Severočeši v pondělí odpoledne oficiálně oznámili.

Foto: HC Verva Litvínov

Útočník František Gerhát v dresu Litvínova. Archivní foto

Článek

Ze základního kádru postrádal trenér Vladimír Országh jen útočníky Františka Lukeše a Michala Guta, kteří nejsou zdravotně stoprocentně fit. Junior Lukáš Stehlík je s reprezentací do 20 let ve Finsku. Právě Stehlík, Gut, Ondřej Baláž, Marek Slavík, David Skuhrovec nebo Jiří Háva budou nyní usilovat o to, aby se prosadili do sestavy.

"Všichni jsou perspektivní hráči, kterým bychom rádi dali prostor i v přípravných duelech. Bude na nich, jak se toho stébla chytí. Samozřejmě chceme, aby během sezony měli pravidelný ice time a pokud bude ta možnost, tak aby hráli mužský hokej, ať už v Litvínově, nebo například v Litoměřicích," uvedl Országh na klubovém webu.

Verva obsadila v minulé sezoně v základní části 11. místo a v předkole play off vypadla hladce s Hradcem Králové. V dalším ročníku by Severočechům ke zlepšení měly pomoct i posily v čele s obránci Matějem Stříteským, Markem Hrbasem a útočníky Petrem Strakou, Andrejem Kudrnou a Matúšem Sukeľem. V klubu naopak skončili Jan Ščotka, Oskars Cibulskis, Martin Hanzl nebo Jakub Petružálek.

"Ještě bychom chtěli přivést jednoho centra. Uvidíme, jaké budou možnosti a podle toho se budeme přizpůsobovat," řekl Országh.

Litvínov by měl v přípravě odehrát osm zápasů, první jej čeká ve čtvrtek 5. srpna, kdy se představí v Karlových Varech.

Reklama

Související témata: