Hlavní obsah

Kapitán Votroků už není tak vyblázněný a před startem ligy hlásí: Fotbalově jsme jiní

Za Hradec Králové válí nepřetržitě už sedm let, během nichž zažil postupové oslavy i bolestivé pády. Adam Vlkanova patřil mezi členy základní sestavy mužstva, které vyrukovalo do úvodní bitvy prvoligové sezony 2016/2017, po níž následoval sešup o patro níž. Dokonce na čtyři roky. Teď jsou Votroci zpátky mezi elitou a šikovný záložník s nimi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Hradce Králové Adam Vlkanova.

Článek

„Čekání bylo dlouhé. Mysleli jsme si, že budeme v lize dřív," říká kapitán Východočechů. „Fotbalově jsme jiní než předtím. Máme vyšší útočníky. Tenkrát tady hráli Pázlik (Pázler) nebo Pavel Černý, teď jsou v týmu Váša (Vašulín), Dvořka (Dvořák). O ně si to můžeme opřít. Když budeme třeba pod tlakem, balony udrží," míní 26letý lídr Votroků.

K návratu do nejvyšší soutěže pomohl pěti zásahy. Na góly i nahrává a jasně ukazuje, že ani drobná postava (169 cm, 60 kg) nemusí být na hřišti hendikep. „Jsem taky zkušenější než tenkrát, nejsem tak vyblázněnej. Očekávám od sebe, že budu produktivnější," tvrdí. Pod vedením 69letého Koubka, nejstaršího kouče ligy nadcházející sezony, nestojí o další krátkou anabázi mezi elitou. „Trenér nechce hrát jen o to, abychom se udrželi. Souhlasím. Sám mám vždycky nejvyšší cíle, proč nehrát klidně v první půlce tabulky," burcuje Vlkanova.

Foto: FC Hradec Králové

Trenér fotbalistů Hradce Králové Miroslav Koubek a jeho asistent Stanislav Hejkal (vlevo) během tréninku.

Na úvodní bitvu proti Bohemians je nažhavený, žádnou řeč před utkáním ale v kabině nechystá. „Od toho máme trenéra, který něco řekne. Nebo Patrika Vízka. Je řečník, což já moc nejsem," culí se.

Na Klokany mají ale Hradečtí příjemné vzpomínky. Skolili je v letní přípravě a hned dvakrát při posledním působení v lize. Tým z Vršovic navíc sužuje početná marodka. „Co jsem ale četl, ze základu jsou mimo hru asi jen dva hráči. Oni mají navíc silnou lavičku a v druhé půlce loňské sezony předvedli, že dokážou být hodně nepříjemní. Měli snad deset zápasů bez porážky. Víme ale, že na ně umíme a doufám, že to ukážeme i v sobotu," dodal Vlkanova.

Reklama

Související témata: