Hlavní obsah

Hotovo. Slavia zaplatí Bruggám 2,5 milionů eur a Krmenčík bude její. Pokud se tedy probojuje do Ligy mistrů

Aktualizováno

Snil o něm a dočká se ho. „Má všechny předpoklady dotknout se svého stropu. Samozřejmě v případě pozitivního přístupu, o kterém mě ujistil. A nejen mě, ale celý můj trenérský štáb, protože jsme s Michaelem seděli a mluvili společně,“ je slávistický kouč Jindřich Trpišovský přesvědčen, že reprezentační útočník Michael Krmenčík bude pro klub z Edenu tou největší a nejvýraznější posilou. Jeho transfer z belgických Brugg, jimž stále patří a podle jejichž tréninkových plánů se chystá na novou sezonu, je přitom takřka hotovou věcí. „Na devadesát procent,“ ujišťuje šéf slávistického představenstva Jaroslav Tvrdík.

Michael Krmenčík míří do Slavie zatím na hostování. Zbývá doladit detailyVideo: Sport.cz

 
Článek

Krmenčík měl eminentní zájem o návrat z belgického angažmá zpátky do Čech, o jeho angažování měla zájem jak Slavia, tak i Sparta.

Mistrovský klub z Edenu měl nakonec navrch.

„Po jednání, která probíhala v úterý ještě pozdě v noci a ve středu dopoledne pokračovala jsme dospěli k dohodě, která byl měla být nejpozději v pátek definitivně stvrzena," mohl Tvrdík ujistit trenéra Trpišovského, že jeho přání bude splněno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský a Jaroslav Tvrdík.

„Zatím půjde o roční hostování s povinnou opcí. V přestup se změní v případě, že postoupíme do Ligy mistrů. V tom případě za něho zaplatíme 2,5 milionů eur," informoval Tvrdík o podmínkách transferu Krmenčíka, který v minulé sezoně půl roku hostoval v řeckém PAOK Soluň.

Trpišovský samozřejmě přijal zprávu s evidentní úlevou, protože o Krmenčíka hodně stál.

„Už potřetí během trenérské kariéry. Dvakrát se ale naše cesty minuly, už jako mladíka jsem ho chtěl na Žižkov a představoval jsem si, kde by se svým potenciálem jednou mohl být. Moc útočníků jako je on v české lize nepůsobí. Teď se tedy potkáme," netajil trenér, že je navýsost spokojený se sedmou akvizicí, kterou mu vedení klubu přivedlo.

„Ještě nenaplnil potenciál, který v sobě má. A právě teď se dostává do nejlepšího věku, aby ho ze sebe dostal. A on nás ujistil, že fotbal teď pro něho představuje všechno a že se plně podřídí všemu, co na něm budeme vyžadovat my trenéři i Slavia," je si Trpišovský jistý, že Krmenčíka přetvoří k obrazu svému a zmiňovaný skrytý potenciál z něho dostane.

Foto: Naomi Baker, Reuters

Česká radost! Útočník Michael Krmenčík se raduje s Tomášem Součkem poté, co se do dánské sítě trefil Patrik Schick ve čtvrtfinále EURO.

„Umí dávat góly, prosadit se v šestnáctce, v našem rozestavení může nastupovat hned na čtyřech místech. Ostatně, když ještě hrával v Plzni, vzbuzoval v našich hráčích vždy velký respekt," připomínal slávistický trenér.

„Prošel si svou cestou, má za sebou různé věci, musel se vyrovnat s těžkým zraněním i se zahraničním angažmá, které se nevyvíjelo podle jeho představ. Posbíral zkušenosti, kterých by teď měl využít, aby pomohl Slavii a zároveň se dotkl svého výkonnostního stropu," vypočítával Trpišovský, proč o Michaela Krmenčíka tolik stál.

Reklama