Hlavní obsah

Nová sezona NHL začne 12. října, o startu hokejistů na OH není rozhodnuto

New York/Praha

Nová sezona NHL začne v úterý 12. října a hned na úvod se uskuteční oslava získu Stanleyova poháru v Tampě, která doma přivítá hokejisty Pittsburghu. Do hry se dostane i nováček kanadsko-americké soutěže Seattle, který se představí na ledě Vegas Golden Knights. První domácí večer čeká Kraken v sobotu 23. října, kdy bude Seattle hostit Vancouver. Základní část NHL se po dvou letech vrací k modelu s 82 zápasy.

Foto: Douglas Defelice, Reuters

Radost v podání hokejistů Tampy po zisku Stanley Cupu. Brankář Lightning Andrej Vasilevskij (88) slaví s obráncem Ryanem McDonaghem (27)

Článek

Součástí programu, který vedení soutěže zveřejnilo ve čtvrtek před nadcházejícím draftem, je i pauza pro olympijské hry v Pekingu. Zástupce komisaře Bill Daly ale zároveň podotkl, že stále neexistuje dohoda mezi NHL, hráčskou asociací, Mezinárodním olympijským výborem a Mezinárodní hokejovou federací o startu hráčů ze zámořské soutěže pod pěti kruhy.

Vedení NHL tak pracuje s dvěma verzemi. Pokud hráči NHL do Pekingu pojedou, bude přestávka od 7. do 22. února a soutěž se opět rozběhne 23. února. Základní část by v tom případě skončila 29. dubna a boje o Stanleyův pohár by se protáhly až do června. V případě, že k dohodě o startu zástupců NHL v Číně nedojde, zveřejní liga upravený program.

Reklama