Hlavní obsah

Za Nymburk bude hrát poprvé Australan, pivot Gorjok Gak

Za basketbalisty Nymburka bude poprvé hrát Australan, mistrovský celek angažoval pivota Gorjoka Gaka. Čtyřiadvacetiletý 211 centimetrů vysoký podkošový hráč míří na první evropské angažmá po působení na amerických univerzitách a se Středočechy podepsal roční smlouvu s opcí.

Foto: Sport.cz

Basketbalisté Nymburku. Ilustrační foto.

Článek

"V minulé sezoně (univerzitní ligy) NCAA měl skvělá čísla, navíc je u něj velký prostor ke zlepšení a může být ještě lepším hráčem, než jakým nyní je," uvedl na klubovém webu trenér Aleksander Sekulič. "Teď jde o to, aby se rychle adaptoval na evropský styl hry a mohl naplno rozvinout svůj potenciál," dodal.

Rodák ze Sydney, jehož rodiče pocházejí ze Súdánu, v minulé sezoně hrál za Kalifornskou baptistickou univerzitu a patřil k lídrům s průměry 13,5 bodu a 10,2 doskoku na utkání. Gak reprezentoval Austrálii na univerziádě v roce 2017, vrcholnému basketbalu se věnují i jeho dva bratři. Akoldah startoval na mistrovství světa do 19 let, Deng hraje v NCAA.

Gak je první novou zahraniční posilou nymburského celku pro nadcházející ročník. Druhá sezona v týmu čeká Američana Jerricka Hardinga a klub plánuje přivést ještě dva další cizince.

Reklama

Související témata: