Hlavní obsah

Arizona vyměnila kapitána Ekmana-Larssona do Vancouveru

Vancouver

Hokejisté Arizony přišli o kapitána Olivera Ekmana-Larssona, kterého vedení klubu vyměnilo do Vancouveru. Se švédským obráncem se stěhuje do kanadského týmu i americký útočník Conor Garland. Arizona získala výměnou zkušené útočníky Jaye Beaglea, Louiho Erikssona a Antoinea Roussela a tři výběry v draftu včetně deváté letošní volby.

Foto: Rick Scuteri, ČTK/AP

Oliver Ekman-Larsson v dresu Arizony.

Článek

Třicetiletý Ekman-Larsson strávil v Arizoně, která ho v roce 2009 draftovala jako šestého hráče v pořadí, celou dosavadní kariéru v NHL. Během jedenácti sezon odehrál 769 zápasů s bilancí 128 gólů a 260 asistencí. V uplynulém ročníku zaznamenal v 46 utkáních tři branky a 21 přihrávek. V NHL má dvojnásobný mistr světa a stříbrný olympijský medailista ze Soči smlouvu ještě na šest let s průměrným platem 8,25 milionu dolarů za sezonu.

Také pětadvacetiletý Garland změnil v NHL klub poprvé. Během tří sezon v Arizoně odehrál 164 zápasů, v nichž si připsal 47 gólů a 49 asistencí.

Šestatřicetiletý Švéd Eriksson, mistr světa z roku 2013 a stříbrný olympionik ze Soči, má za sebou 15 sezon v NHL. Hrál také za Dallas a Boston. Kanaďanovi Beagleovi, který získal v roce 2018 Stanleyův pohár s Washingtonem, bude 36 let v říjnu. Řadu zkušeností z NHL má i jednatřicetiletý Francouz Roussel, který před angažmá ve Vancouveru hrál za Dallas.

Hall zůstává v Bostonu

Kanaďan Taylor Hall prodloužil v NHL o čtyři roky smlouvu s Bostonem a vydělá si 24 milionů dolarů. Bruins si pojistili služby devětadvacetileté jedničky draftu z roku 2010 předtím, než se bývalý útočník Edmontonu, New Jersey, Arizony a Buffala mohl stát 28. července nechráněným volným hráčem.

Boston získal Halla 12. dubna z Buffala spolu s Curtisem Lazarem za jiného útočníka Anderse Bjorka a výběr v druhém kole letošního draftu. Držitel Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL z roku 2018 v dresu New Jersey se při přestupu vzdal klauzule, že nemůže být vyměněn. Loni v říjnu s Buffalem uzavřel jako volný hráč roční kontrakt na osm milionů dolarů.

Hall po příchodu do Bostonu nasbíral v 16 zápasech základní části 14 bodů za osm branek a šest asistencí. V 11 duelech play off přidal tři góly a dvě přihrávky. Nastupoval ve druhé formaci s Craigem Smithem a českým centrem Davidem Krejčím, který se ve středu může stát nechráněným volným hráčem.

Halla si vybral jako jedničku draftu Edmonton a v NHL si připsal v 680 zápasech 596 bodů za 228 tref a 368 asistencí. V 25 utkáních bojů o Stanleyův pohár zaznamenal 17 bodů za sedm branek a 10 přihrávek. S Kanadou získal dvě zlaté medaile na mistrovství světa. Nejdříve se radoval z triumfu v roce 2015 v Praze a potom o rok později v Moskvě.

Reklama

Související témata: