Hlavní obsah

Jessen v kvalifikaci víceboje třikrát spadl a do finále nepostoupil

Tokio/Praha

Sportovní gymnasta David Jessen se do finále olympijského víceboje v Tokiu nekvalifikoval. Po odcvičení dvou ze tří skupin je na průběžném 35. místě, postoupí nejlepších 24 gymnastů. Při své premiéře pod pěti kruhy před pěti lety v Riu de Janeiro Jessen obsadil ve víceboji 47. místo.

Foto: Athit Perawongmetha, Reuters

David Jessen na oh v Tokiu.

Článek

Do Tokia se syn vicemistryně světa Hany Říčné dostal z pozice prvního náhradníka a cvičení v prvním ze tří sledů kvalifikace víceboje mu moc nevyšlo. V polovině ze šesti svých vystoupení spadl, na hrazdu se vracel dokonce dvakrát.

Čtyřiadvacetiletý Jessen, žijící v USA, hodlá po olympiádě pokračovat ve studiu medicíny na slavné univerzitě ve Stanfordu. Olympijský víceboj tak byl nejspíše jeho poslední velkou akcí.

Neuspěl ani vítěz posledních dvou olympijských vícebojů Japonec Kohei Učimura, který se v Tokiu po řadě zranění rozhodl soustředit pouze na hrazdu. Z ní ale desetinásobný mistr světa spadl a postupová osmička mu zůstala na hony vzdálena. Pro dvaatřicetiletého Učimuru to nejspíš znamená smutné loučení s kariérou.

Naopak Rus Artur Dalalojan nakonec přes původní plán absolvoval všechny disciplíny a průběžně je šestý s velkou nadějí na finále. Kvůli dubnové operaci Achillovy šlachy chtěl v Tokiu vynechat přeskok i prostná, ale nakonec svoje rozhodnutí přehodnotil.

Reklama

Související témata: