Hlavní obsah

Jablonec - Ostrava 1:0Jablonec slaví, o prvních bodech rozhodl střídající Pilař

MinutaMin. Tým Hráč Akce
88. Pilař 1 : 0
Záznam online reportáže

Jablonec

Fotbalisté Jablonce vyhráli v úvodním utkání nového ročníku první ligy na domácí půdě nad Baníkem Ostrava 1:0. Hosté měli šance, ale na body nedosáhli. Dvě minuty před koncem rozhodl zkušený Pilař.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Jablonce se v prvním ligovém kole utkali s Baníkem Ostrava a získali tři body.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy si vypracovaly řadu solidních šancí, oba brankáře zachránila brankové konstrukce a gól Ostravy odvolal VAR. Už se zdálo, že zápas skončí bezbrankovou remízou. V 88. minutě však rozhodl hlavou Pilař po čtvrthodině pobytu na hřišti. Za záda Laštůvky poslal hlavou zblízka lahůdkový centr Pleštila.

Ostrava v letní přípravě ze šesti utkání ani jednou neprohrála a na jejím sebevědomí to bylo na severu Čech v úvodu znát. Baník zahrozil hned v první minutě ze standardní situace. Na Fleišmanův roh si nejvýš vyskočil Lischka a hlavičkoval mimo branku.

I v dalších minutách byli hosté v ofenzivě aktivní. Ve 4. minutě střílel zpoza vápna De Azevedo, Hanuš byl u tyče připraven. Problémy zpočátku dělal domácím i nový hráč v ostravském dresu vysoký Almási. Po třinácti minutách hlavičkoval v dobré pozici mimo tyče.

Postupem času však iniciativu převzali zelenobílí. V 8. minutě trefil po Krobově rohu břevno Kratochvíl. Stejný hráč měl velkou šanci i ve 23. minutě. Po akci rychlého Pleštila se dostal ke střele z patnácti metrů, Laštůvka však prostor u tyče skvěle pokryl a pohotovou střelu vyrazil na roh. O aktivitě domácích svědčí statistika rohových kopů, kterých v první části zahrávali rovných deset.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí. Krátce po pauze pálil z úhlu Malínský, Laštůvka byl pozorný. Deset minut po přestávce si však domácí dvakrát zhluboka oddechli. Nejprve si Martinec málem dal vlastní gól, když centr Kuzmanoviče srazil na tyč Hanušovy branky. O tři minuty později už Ostravští slavili, po standardní situaci se trefil Almási. Do zápasu však zasáhl VAR a sudí Pechanec po přezkoumání situace na videu gól kvůli ofsajdu odvolal. V 72. minutě dobře zasáhl Hanuš po střele střídajícího Sora.

Blízko gólu byli hosté opět po akci Sora, který podnikl do rozhozené defenzivy domácích brejk. Po sólovém úniku téměř přes celé hřiště dobře nahrál Klímovi, jeho tutovku však Hanuš skvělým zákrokem zneškodnil.

Vítězství však na svou stranu v samotném závěru strhli domácí, když se hlavou prosadil střídající Pilař. Baník čekání na triumf v Jablonci opět prodloužil. Naposledy na jeho hřišti v lize vyhrál před patnácti lety...

1. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Baník Ostrava 1:0 (0:0)
Branka: 88. Pilař. Rozhodčí: Pechanec - Hájek, Mokrusch - Franěk (video). ŽK: Krob, Pilař - Potočný, Buchta, Laštůvka. Diváci: 2385 (omezený počet).
Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Martinec, Zelený, Krob - Považanec - Pleštil (90. Holík), Kubista, Kratochvíl (84. Smejkal), Malínský (73. Pilař) - Doležal. Trenér: Rada.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman - Kaloč - De Azevedo (55. Potočný), Budínský (79. Pokorný), Kuzmanovič (70. Sor), Buchta - Almási (79. Klíma). Trenér: Galásek.

Reklama

Související témata: