Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 3:2Po porážce ve Vídni vítězný ligový start, rozhodl Hubníkův vlastní gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Daněk 0 : 1
12. Karlsson (penalta) 1 : 1
64. Krejčí 2 : 1
78. Hubník (vlastní) 3 : 1
90. González 3 : 2
Záznam online reportáže

Bitvu na dvou frontách Letenští zahájili porážkou ve Vídni a v premiéře domácí soutěže se postavili proti soupeři, na jehož lavičku se vrátil jejich bývalý kouč Václav Jílek. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 1. kola Fortuna ligy porazili Olomouc 3:2, přestože již od 3. minuty prohrávali. Favorit dokázal skóre otočit, o rozdílovou branku se nakonec vlastním gólem postaral olomoucký kapitán Roman Hubník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty slaví vyrovnávací gól v duelu se Sigmou Olomouc, penaltu proměnil Karlsson.

Článek
Fotogalerie

Sparta v úterý prohrála v úvodním zápase 2. předkola Ligy mistrů na půdě Rapidu Vídeň 1:2 a trenér Vrba udělal v základní sestavě tři změny. Pešek, Sáček a Karlsson nastoupili místo Hancka, Vindheima a Ladislava Krejčího staršího.

Úvod byl plný událostí. Brankář Macík snadno lapil Höjerovu standardku a dlouhým výhozem domácí dokonale zaskočil. Hála z rychlého protiútoku uvolnil Daňka a mladík již ve 3. minutě zajistil Sigmě překvapivé vedení. Sparta navíc musela být moc ráda, že Štetina o pět minut později dostal za faul na unikajícího Matouška jen žlutou kartu.

Favorit se brzy dočkal vyrovnání. Rozhodčí Orel za faul Zmrzlého na Höjera na hranici šestnáctky nařídil penaltu a Karlsson ji jistě proměnil. Až poté se Sparta chopila svojí role a připravila si šance také ze hry. Hložek ovšem ve slibné pozici hlavou minul, Sáček tutovkou pohrdl a při Peškově technické parádě se vytáhl gólman Macík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Moberg Karlsson ze Sparty proměňuje nařízenou penaltu.

Po přestávce Sparta soupeře zatlačila, jenže urostlý brankář pokazil dvakrát radost Dočkali a jednou Peškovi, mladší Krejčí hlavičkoval po rohu těsně nad.

Déle už Hanáci neodolali. Dočkal se znovu prezentoval jako král asistencí, z přímého kopu našel za obranou Ladislava Krejčího mladšího a záložník zaskakující na stoperu zblízka otočil skóre. Sparta si navíc vedení pojistila, když centr Ladislava Krejčího staršího na Hložka v tísni srazil do vlastní branky olomoucký kapitán Hubník.

González v nastavení ještě snížil, jeho gól posvětil VAR. Víc už hosté nestihli.

Fotbalová liga - 1. kolo:
Sparta Praha - Sigma Olomouc 3:2 (1:1)
Branky: 12. z pen. Karlsson, 64. Ladislav Krejčí mladší, 78. vlastní Hubník - 3. Daněk, 90.+4 González. Rozhodčí: Orel - Paták, Podaný - Adam (video). ŽK: Štetina, Karlsson, Wiesner, Pavelka, Nita - Sedlák, Vaněček. Diváci: 7235 (omezený počet).
Sparta: Nita - Wiesner, Štetina, Ladislav Krejčí mladší, Höjer - Karlsson (74. Ladislav Krejčí starší), Pavelka, Dočkal (83. Karabec), Sáček (74. Souček), Pešek (90.+4 Panák) - Hložek (83. Juliš). Trenér: Vrba.
Olomouc: Macík - Látal (68. Poulolo), Hubník, Beneš, Zmrzlý (81. Šíp) - Sedlák, Breite - Jakub Matoušek (68. Vaněček), Daněk (55. González), Hála (55. Zahradníček) - Růsek. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: