Hlavní obsah

Velký comeback. Pešek si při děkovačce vzpomněl, jak na Spartě podával míče

Praha

Načekal se. Svůj dosud jediný prvoligový zápas za Spartu odehrál 9. listopadu 2014 na Slovácku, když v 90. minutě vystřídal Krejčího staršího. Potom v zimě odešel do Českých Budějovic a později se přesunul do Liberce. Rudý dres tedy na Letné v dospělé kategorii nikdy neoblékl. Až v sobotní premiéře nového ročníku, v níž reprezentant Jakub Pešek po návratu ze Slovanu přispěl k výhře 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Pešek ze Sparty během utkání se Sigmou Olomouc.

Článek
Fotogalerie

Velký comeback. Když po zápase juchal při děkovačce se sparťanskými fanoušky, málokomu došlo, že odchovanec se až ve 28 letech dočkal prvního domácího zápasu na Letné.

„Nádhera, vzpomněl jsem si, jak jsem tady jako kluk podával míče. Vždycky jsem byl šťastný, když jsem hráče viděl slavit. Máme úžasné fanoušky, jsem rád, že jsem si to s nimi užil," líčí Jakub Pešek pro klubovou televizi.

Jakub Pešek kvůli EURO odložil svatbu. Jedna změna termínu nemusí stačit!Video: Sport.cz, FAČR

Účastník nedávného EURO měl ještě další premiéru. Poprvé nastoupil za Spartu od začátku.

„Hodně jsem se těšil, ale začátek jsem nechytil úplně dobře, byl jsem u inkasované branky. Pak už to nebylo špatné, i když finální a předfinální fáze mohla být lepší. Fanoušci si zasloužili vidět víc našich branek. Šance byly," hodnotí těsnou výhru.

Úvodní zaváhání se snažil hodit za hlavu. „Člověk se s tím musí rychle srovnat, jinak by ho to semlelo. Myslím, že se mi to povedlo."

Sparta brzy vyrovnala z penalty, pak ovšem dlouho narážela na brankáře Macíka.

„Tlačili jsme se do útoku a věděli, že když si za tím půjdeme, tak nám tam nějaká šance spadne. Naštěstí jsme rychle srovnali a byli zase klidnější. Pořád jsme věřili."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Ladislav Krejčí, David Moberg Karlsson, Michal Sáček a Jakub Pešek oslavují gól

Nicméně branka inkasovaná v závěru byla velkým varováním, že ve středeční pohárové odvetě proti Rapidu by podobná chyba znamenala velký malér...

„Rozhodně. Musíme si dávat pozor, dohrávat v klidu a podobné zápasy končit soustředěně. Zkušenější týmy by nás mohly potrestat, což by byla velká škoda," uvědomuje si Pešek.

Reklama

Související témata: